2024. május 16. - Mózes, Botond

Újra zenei videók a YouTube-on

Ismét lehet zenevideókat nézni a brit YouTube-on, miután a streamelő oldal megegyezett a zeneírók szövetségével.
2009. szeptember 4. péntek 10:58 - HírExtra
Márciusban a brit szolgáltatás több ezer zenei videót blokkolt, mivel nem tudott megegyezni a zeneiparral a zeneszámok szerzői jogáról. A Google tulajdonában lévő YouTube azonban most egy egyelőre ismeretlen pénzösszeget fizet majd a PRS-nek januárig visszamenőleg és 2012-ig bezárólag.

Adam Shaw, a PRS for Music vezetője azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy örült neki, hogy végre egyezségre jutottak. "Több mint 60.000 zeneszerzőt és szövegírót képviselünk, és a legtöbben alig keresnek pénzt - sokan még évi 5000 fontnál is kevesebb jövedelemhez jutnak, így ez a juttatás tényleg az életkörülményeiket javítja".

A YouTube gyakorlatilag minden prémium szintű zeneszámot blokkolt a szerverein az Egyesült Királyságban. Ugyanakkor a rajongók által készített és hivatalos videók továbbra is fent voltak a szerveren, köztük olyanok is, amelyeket maguk a kiadók szankcionáltak korábban. Az EMI tulajdonjogában lévő Parlophone például a tilalom ellenére is a YouTube legnépszerűbb brit csatornájává vált a maga 240 millió találatával.

A YouTube szerint a több tízezer "eltűnt" videó az elkövetkező pár napban vissza fog kerülni a portálra. Patrick Walker, a YouTube igazgatója szerint a zenei videók a honlap legnépszerűbb részét képezik, ez pedig nemcsak a videoklipekre, hanem az olyan tévéprogramok zenéire is vonatkozik, mint az X Factor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását