2024. május 19. - Ivó, Milán

Vidéken széthullik az SZDSZ?

Kilépett a Szabad Demokraták Szövetségéből (SZDSZ) és Szabad Város Egyesület néven új, csak a helyi kérdésekkel foglalkozó társadalmi szervezetet alapított a párt szegedi frakciójának hat tagja - közölte pénteken Nagy Sándor, a párt korábbi városi elnöke a csongrádi megyeszékhelyen.
2009. szeptember 4. péntek 13:35 - HírExtra
"A helyi politikusoknak képesnek kell lenniük elszakadni az országos politikai folyamatoktól, ha az városuk számára kedvezőtlen" - mondta az SZDSZ korábbi helyi elnöke, szegedi alpolgármester a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Nagy Sándor kifejtette, az SZDSZ sokuk számára évtizedes politikai otthont jelentette, az elmúlt időszakban azonban a párt "politikailag kiüresedett, szervezetileg pedig a széthullás szélén van". Ez a helyi politika számára teherré vált - tette hozzá.
A politikus - akit az új szervezet elnökévé választottak - közölte, az egyesület hat önkormányzati képviselője új frakciót alakít a szegedi közgyűlésben, ahol "az eddig eredményes együttműködést változatlan formában kívánják folytatni a helyi szocialistákkal".

Az MTI kérdésére, hogy az egyesület politikusai miként fogják megkülönböztetni magukat az MSZP-től, Nagy Sándor elmondta, nem kívánnak fölöslegesen konfliktusokat generálni, ez a politika már középtávon sem eredményes, önmagában ezzel nem lehet megőrizni vagy megtartani a népszerűséget.

Az egyesület "pozitív módon" egyes témák kiemelt kezelésével szeretné azonosságát megfogalmazni: ilyen a közösségi és környezetbarát közlekedés, a város megújítása, a zöldterületek növelése, a tudásalapú gazdasághoz kapcsolódó munkahelyteremtés és fejlesztéspolitika, valamint Szeged toleráns, nyitott szellemének, befogadó gondolkodásának megőrzése.

Újságírói kérdésre a politikus közölte, nem kívánnak csatlakozni a szintén szegedi Sándor Klára vezette Szabadelvű Polgári Egyesülethez, mivel az országos ügyekkel foglalkozik.

Az alpolgármester közölte, távozásukkal az SZDSZ helyi szervezete nem szűnt meg, bár az elmúlt hetekben mások is kiléptek onnan. A pártnak a városban ötven-hatvan tagja volt, s mintegy felük vett részt rendszeresen a munkában. A liberális párt a korábbi választásokon azonban országos összehasonlításban is Szegeden érte el a nagyvárosok közül az egyik legjobb eredményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását