2024. június 2. - Kármen, Anita

Egy egész kamion cigivel buktak le

Több mint 150 millió forintot érő dohányárut foglaltak le a vámosok vasárnap hajnalban az ártándi határállomáson - közölte Kupecz József őrnagy, a regionális vámparancsnokság szóvivője az MTI-vel.
2009. szeptember 6. vasárnap 16:16 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai vasárnap hajnalban Ártándon kockázatelemzési módszerrel választottak ki egy lengyel kamiont, amely Romániából Lengyelországba szállított porcelántermékeket a fuvarokmányok tanúsága szerint.
A teherautó rakterét a pénzügyőrök röntgenberendezéssel átvilágították, és észrevették, hogy mindössze két raklapon van porcelán, a többi harmincon pedig kizárólag cigaretta látható.

Ezt követően a vámosok a rakteret kinyitották, és kipakolták a teljes szállítmányt, ennek során kiderült, hogy 265 ezer doboz ukrán zárjegyes cigaretta rejtőzik a fedőáru mögött. A dohányárut és a szállításra használt kamiont a pénzügyőrök lefoglalták, s visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.

Az ügy kapcsán várható jövedéki bírság meghaladja a 170 millió forintot - közölte a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását