2024. május 12. - Pongrác

Az IMF meghosszabbította hitelkeretünk lejáratát

Az eredeti, 2010 márciusi határidő helyett októberig hívhatja le Magyarország az IMF-EU-Világbank készenléti hitelének fel nem használt részleteit, a hitelkeretet biztosító nemzetközi szervezetek jóvá hagyták a magyar fél kérését.
2009. szeptember 7. hétfő 16:38 - HírExtra
Továbbra is 6,7 százalékos idei és 0,9 százalékos jövő évi gazdasági visszaesést prognosztizál a Pénzügyminisztérium, változatlan az államháztartási hiánycél is: 2009-re a GDP 3,9, jövőre 3,8 százaléka lesz - ismertette Oszkó Péter pénzügyminiszter az IMF-EU delegációjával közösen tartott sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter hozzátette: a tárgyalódelegációval egyetértettek abban, hogy a 3,8 százalékos hiánycél elérhető jövőre.

A mostani felülvizsgálatot követően Magyarország 55 millió eurót hívhat le az IMF-EU-Világbank készenléti hiteléből - mondta James Morsink, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációvezetője. Hozzátette: a megállapodás alapján a még rendelkezésre álló hitelforrást négy egyenlő, 800 millió eurós részletben lehetne lehívni a meghosszabbított futamidő hátralévő ideje alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását