2024. május 17. - Paszkál

Fontos döntéseket hozott a Fővárosi Közgyűlés

Eredményt hirdetett a Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága szerdán a csepeli központi szennyvíztisztító integrált próbaüzemi tervének elkészítésére kiírt gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárásban, amelyre egy konzorcium pályázott
2009. szeptember 9. szerda 20:04 - HírExtra
A politikusok tájékoztatása szerint a Csepel 2009 Konzorcium 1,6 millió euróért végezheti el a feladatot. Hozzátették, hogy a gyorsított eljárásra azért volt szükség, mivel a próbaüzemet legkésőbb szeptemberben meg kell kezdeni. A csepeli központi szennyvíztisztító pr-feladatait ellátó Cafe PR Kft. korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a próbaüzem augusztusban megkezdődött.

Tüttő Kata (MSZP) elnök és Wertán Zsolt (KDNP) közölte, hogy a bizottság újból közbeszerzést írt ki a rákoskeresztúri buszfolyosó és a XVII. kerületi Pesti út felújításának lebonyolítói feladataira. Tüttő Kata kifejtette, hogy az előző eljárás azért lett érvénytelen, mivel az egyik ajánlattevő visszaélt azzal a törvényi lehetőséggel, hogy ha csak egy érvényes ajánlat van, akkor eredménytelenné kell nyilvánítani a közbeszerzési eljárást. Leszögezte, hogy inkorrekt eljárás az, ha valaki szándékosan teszi eredménytelenné az adott közbeszerzést azzal, hogy nem nyújt be hiánypótlást.

Budapest teljes körű csatornázásának befejező szakasza tervezési munkái kapcsán a Főmterv Rt. 300 millió forint körüli összeget kap. A cég 2006-ban már elkészítette a teljes körű csatornázás befejező szakaszának a tervét, de akkor a szerzői jogot nem vásárolta meg az önkormányzat - jegyezte meg Wertán Zsolt. Tüttő Kata hozzátette, hogy az új kiírásoknak már része a szerzői jog megszerzése is.

Döntött a bizottság a 2020-as budapesti olimpiai nagy projekt Master Planja és a kapcsolódó fejlesztések költséghaszon-elemzése és költséghatékonysági vizsgálatára kiírt közbeszerzésben is. Wertán Zsolt megjegyezte, hogy az elnök annak ellenére részt vett a szavazásban, hogy a hivatal közbeszerzési részlege szerint összeférhetetlenség jön létre így, mivel részt vesz az olimpiát szorgalmazó mozgalomban.

Wertán Zsolt felhívta a figyelmet arra is, hogy a bizottság több, pályázat nélküli meghívásos közbeszerzésről is határozott, noha az Európai Unió nem kedveli az ilyen eljárásokat. Példaként említette a 4-es metró és a csepeli központi szennyvíztisztító közbeszerzései kapcsán született EU-döntéseket, amelyek miatt többmilliárd forinttól esett el a főváros.

Tüttő Kata az MTI-nek cáfolta azt a szerdán megjelent lapértesülést, miszerint a fővárosi önkormányzat újabb, ezúttal 17,4 milliárd forintos hitelt venne fel. A bizottsági elnök közölte, hogy a főváros májusban elfogadott költségvetése szerint zajlik a hitelfelvétel. A 34 milliárd forintos hitel felét az unió bankjától, az EIB-től szeretnék felvenni, s ez esetben nincs szükség közbeszerzési eljárásra. A másik felére, 17,4 milliárd forintra június 24-én írt ki közbeszerzési eljárást az önkormányzat szakbizottsága.

A bizottság mindvégig a határozatképességéhez minimálisan szükséges számú képviselővel tevékenykedett. A 13 fős testület ülésén öt MSZP-SZDSZ és két ellenzéki képviselő vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 9. 20:10
pályázat nélküli meghívásos közbeszerzésről is határozott, noha az Európai Unió nem kedveli az ilyen eljárásokat.-Nem igaz! Teljesen szabályos a meghivásos is.Csak a Fidesz EU-ben dolgozó emberei O.Viktor utasitására megfurták!-
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását