2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kiállítás az esőerdőkről

Az esőerdők titokzatos élővilágának egy részét mutatja be színes képeken és élethű szobrokon keresztül, valamint interaktív játékok segítségével a Magyar Mezőgazdasági Múzeum tárlata szombattól Budapesten.
2009. szeptember 9. szerda 08:28 - HírExtra
A november 1-ig látogatható kiállításon az érdeklődők válogatást láthatnak az esőerdő rejtélyeiről és növényvilágáról, s bebarangolhatják az éjszakai esőerdők izgalmas világát - közölte az intézmény az MTI-vel.

A nappal aktív állatok ilyenkor behúzódnak búvóhelyükre. Az erdő azonban éjjel sem kihalt: más, éjjel éber állatok veszik át az uralmat. A holdfényben titokzatos zörejek, kiáltások, hörrenések, morgások hallatszanak, a folyó morajlásába néha egy-egy hangosabb csobbanás vegyül - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a felfedezőúton a közönség bejárhatja Dél-Amerika, Ausztrália, Afrika és Ázsia tájait, s választ kaphat egyebek mellett azokra a kérdésekre: hogyan tájékozódik éjszaka a repülő kutya, fontos-e a rovarok számára a holdfény, hány éjszakai lepkefaj létezik a trópusokon és miért csíkos a tapírkölyök.

A látogatók játékkártyalapot és kellékeket kapnak belépéskor, melyek segítségével megfejthetik a kiállításban elhelyezett érdekes fejtörőket, s a jó megoldásokat a szervezők ajándékokkal jutalmazzák.

Az esőerdők bolygónk leggazdagabb élővilágú vidékei. Több állat élhet egyetlen fán, mint máshol egy egész erdőben. A tudósok egyetértenek abban, hogy még mindig vannak ismeretlen fajok, melyek létezéséről nem is tudunk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását