2024. május 20. - Bernát, Felícia

Százezerért hajtott a Fletó-metró

Ennél aligha van lejjebb, mondhatnánk viccesen: több mint százezer forintba került annak a földalatti szerelvénynek az üzembe helyezése, amelyen az ex kormányfő elhagyta a múlt szombati melegfelvonulást.
2009. szeptember 10. csütörtök 09:29 - HírExtra
Mint a Bors című bulvárlap nyomán a HírExtra arról már beszámolt, kövér botrány kerekedett Gyurcsány Ferenc körül a napokban. Történt, hogy a szombati melegfelvonuláson a volt kormányfő, a felesége, valamint állandó kísérete is tiszteletét tette. Mint ismeretes, a Meleg Méltóság Menete a Felvonulási (újabban ’56-osok) térről indult, és az Andrássy úton keresztül a belvárosi Erzsébet térre futott be.

Gyurcsány Ferenc és társasága az Oktogonnál levált a menetoszlopról, majd szőrén-szálán eltűnt. Mivel többen látni vélték, amint az ex kormányfő a rendezvény ideje alatt egyáltalán nem közlekedő kisföldalatti lejárata felé távozott, a bulvárújság hosszas kérdezősködésbe kezdett: állított-e valaki különmetrót Gyurcsányék rendelkezésére, és ha igen, az mennyi pénzbe került?

A kérdések megválaszolása azonban nem megy könnyen. Mint kiderült, az illetékes szervek lakatot tettek a szájukra, mikor a lap különös ex miniszterelnöki felszívódás körülményeiről érdeklődött. Mélyen hallgat például az első számú hivatalosság, a Budapesti Közlekedési Vállalat arról, mennyibe került a cégnek Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek a hétvégi melegfelvonulásról való távozására rendelt különföldalatti.

Nem csupán a BKV titkolózik: harapófogóval kellett kihúzni a volt kormányfő őrizetét ellátó Köztársasági Őrezredből azt az egyetlen mondatot, amely a következőképpen hangzik:

„A Gyurcsány Ferenc biztonságáért felelős egység parancsnoka döntött úgy, hogy a rendőrség által igénybe vehető metrószerelvénnyel távoznak a helyszínről”.

A költségekről tehát mindenki hallgat, a BKV Tours Kft. honlapján azonban érdekes, és az ügy szempontjából korántsem mellékes információkra bukkanni: Kiderült, hogy alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki különmetróval szeretne utazni. Az M1-es vonalán például, a Vörösmarty tér és a Mexikói út között 80 500 forint plusz áfáért, azaz nettó 100 625 forintért zötyöghetünk.

A bulvárlap annak is utánanézett, mennyibe került volna az út, ha Gyurcsány történetesen az egyetlen kocsival közlekedő nosztalgiajáratot vette volna igénybe. Ez esetben a végösszeg 208 437 forintra rúgott volna. Az ex kormányfőt ezért a pénzért még korhű egyenruhába öltözött kalauz is kísérte volna.







Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását