2024. május 21. - Konstantin

Megkerült az ellopott Stradivari

Több mint tíz hónappal az ellopása után került elő egy Stradivari-hegedű, amely tavaly a németországi Hannover közelében lévő Benningsen uradalomról tűnt el.
2009. szeptember 11. péntek 06:24 - HírExtra
A becses hangszeren kívül további értékes tárgyakat is lefoglalt a rendőrség. Két gyanúsítottat elfogtak, további két elkövető azonban még szökésben van. A csoport számláján több súlyos lopás szerepel - számolt be a hannoveri rendőrség.

Az 1721-ből származó felbecsülhetetlen és pótolhatatlan hegedű - amelynek biztosítási értéke másfél millió euró (407,4 millió forint) - 2008 októberében tűnt el egy olajfestménnyel, régi rendjelekkel és ékszerekkel együtt.

A nyomozók lehetséges vásárlónak álcázva magukat nyolc héttel ezelőtt vették fel a kapcsolatot a tolvajokkal, félmillió eurót (136 millió forint) ígérve a zsákmányért. A hatóság akkor csapott le a két férfira, amikor azok épp teherautóba pakolták az árut.

"Hihetetlenül boldog vagyok, hogy fellelték a Stradivarit. Soha nem adtam fel a reményt" - mondta a hír hallatán a tulajdonos Roderick von Bennings felesége. Von Bennings ugyan elismert csellista és karmester, a ritka hegedűn többnyire mégis inkább felesége, Jeanne Christée játszott. A házaspár minden évben nyári fesztiválon látja vendégül a komolyzene nemzetközi hírességeit abban a kastélyban, amely már közel hétszáz éve van a család birtokában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását