2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kétmilliárdos kárt okozott a tűz

Kétmilliárd forint körülire becsülik a kárt a mátészalkai autótükörgyárban, ahol vasárnap pusztítottak a lángok egy 3.600 négyzetméter alapterületű csarnokban.
2009. szeptember 14. hétfő 10:02 - HírExtra
A tűzvizsgálat hétfőn megkezdődött, ami tisztázhatja majd a keletkezési okot - mondta az ezredes.

Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a tűz kívülről terjedhetett az épületre, s ezt szemtanúk vélekedése is erősíti.

Az igazgató tájékoztatása szerint a tűzoltók hétfőre virradó éjjel 2 órára végeztek a lángok teljes megfékezésével, de nap közben az utómunkálatok még feladatot adnak számukra.

Pernyák Sándor elmondta: a könnyűszerkezetes elemekből készült csarnok tetőszerkezete égett, középső része a tűzoltók erőfeszítései ellenére beomlott, csak a szilárd falazattal épített két végénél tudták a lángok továbbterjedését megakadályozni.

Fluk Zoltánné, az autótükörgyár gazdasági igazgatója hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzkárt szenvedett üzemcsarnok dolgozóinak egy része cégük, a német Flabeg csoport másik mátészalkai telephelyén kap munkát. Ott emelt létszámmal indítottak műszakot, míg a munkások másik részét egyelőre szabadságra küldték.

A cégcsoport menedzsmentjének tagjai úton vannak Mátészalkára, s még hétfőn egyeztetnek a további termelési lehetőségekről.

Fluk Zoltánné közölte: a Flabeg cégcsoport hétfőn a megrendelőit is tájékoztatja arról, hogy rövid- és hosszú távon hogyan tudja teljesíteni a termékszállításokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását