2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egy marék lepkén is összekapnak a képviselők

Két hasonló tevékenységű, ugyanazon a címen és telefonszámon elérhető önkormányzati tulajdonú társaság végzi Fóton a településszolgáltatási feladatokat: egy tavaly novemberben bejegyzett kft. és egy - elvileg már nem létező – kht. – tudta meg az MTI kedden Fót jegyzőjétől.
2009. szeptember 15. kedd 15:42 - HírExtra
Az önkormányzat háza táján zajló politikai csatározások következményeként jelenleg mindkét szervezet finanszírozatlan - mondta.

Vargáné Lenkó Erzsébet közölte: noha a vonatkozó szabályok szerint a Fóti Településszolgáltató Kht.-t június 30-ig meg kellett volna szüntetni, a képviselő-testületben zajló csatározások, illetve Mádly Zsolt felfüggesztett polgármester sajátos „jogértelmezése” miatt késve és formai hibákkal tarkítottan nyújtották be a cégbírósághoz a papírokat. Az ügyben jelenleg az ítélőtábla vizsgálódik – tette hozzá a jegyző.

A jogi zűrzavar következményeként még mindig üzemel az elvileg június vége óta nem létező Fóti Településszolgáltató Kht. – ellátja egy sor közintézmény étkeztetését és a település üzemeltetését -, míg a temetkezési feladatokat és a vagyongazdálkodást az időközben megalapított Fóti Közszolgáltató Kft.-be vitték át. Lenkóné szerint mivel a képviselő-testület tagjainak egy része a kht., másik része a kft. működését tartja jogszerűnek és támogatandónak, jelenleg mindkét - ugyanazon a címen és telefonszámon elérhető – társaság finanszírozatlan.

A jegyző az önkormányzati tulajdonú társaságok vezetői juttatásának nyilvánosságáról szóló kormányrendelet kapcsán elmondta, hogy mivel a kht. van is, meg nincs is, „bevallásra” ez a társaság valószínűleg nem kötelezhető. A kft. viszont igen, ám annak ügyvezetője jelenleg külföldön tartózkodik.

Rácz Katalin, a Fóti Közszolgáltató Kft ügyvezető helyettese megerősítette: főnöke, Simó Attila jövő keddig szabadságát tölti, így a vezetői bérek nyilvánossá tétele várat magára. Azt mondta, az ügyvezető minden bizonnyal a jövő hét folyamán fog eleget tenni kötelezettségének.

A Fóti Közszolgáltató Kft., illetve Simó Attila neve legutóbb akkor került reflektorfénybe, amikor egy, a városban induló útépítési beruházás kapcsán korrupciógyanút sejtető hangfelvétel jutott az egyik alpolgármester birtokába. A hangszalagra három férfi beszélgetését rögzítették arról, hogyan és mennyivel lehetne megfejelni a tenderen kialkudott összeget úgy, hogy mindenki „jól járjon”. A beszélgetés egyik résztvevője Simó Attila volt. Szerepe az ügyben a folyamatban lévő eljárás miatt máig nem tisztázott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását