2024. május 18. - Erik, Alexandra

MDF: Nem volt szó az EP-ben a nyelvtörvényről

A szlovák nyelvtörvény ügyét a Fidesz állításával ellentétben nem lehetett leszavazni az Európai Parlament (EP) "házbizottságának" ülésén, mert az nem is került napirendre.
2009. szeptember 21. hétfő 15:21 - HírExtra
A független képviselő kijelentette, hogy a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt frakcióvezetője, Joseph Daul szeptember 21-én azt írta az MDF EP-képviselőjének, Bokros Lajosnak, hogy a szlovák nyelvtörvény nem volt napirenden az Elnökök megbeszélésén, vagyis az EP "házbizottságának" vasárnapi ülésén.

Csapody Miklós emlékeztetett arra, hogy az EP konzervatív frakciója Bokros Lajos szeptember 16-i indítványára vitát kezdeményezett a szlovákiai államnyelvtörvény ügyéről. Hozzátette, hogy így ez volt az első képviselőcsoport, amely plenáris vitát javasolt az ügyben.

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a fideszes Gál Kinga szeptember 17-i nyilatkozata szerint párttársa, Szájer József javaslatára az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője aznap kezdeményezte, hogy a szlovák nyelvtörvényről szóló határozati javaslatot az EP tárgyalja meg. Gál Kinga szerint akkor a szocialisták és a konzervatívok nem támogatták ezt a javaslatot.

Csapody Miklós viszont kijelentette, hogy a Fidesz nem mondott igazat, hiszen Joseph Daul arról írt Bokros Lajosnak, hogy ez a kérdés nem volt napirenden az elnökök megbeszélésén, így azt meg sem lehetett szavazni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását