2024. május 19. - Ivó, Milán

Egyetemek: csak a minőség

Mivel a magyar felsőoktatás társadalmilag szükségszerű mennyiségi növekedése lezárult, most már a minőségi fejlesztésre kell koncentrálni - mondta Szabó Gábor, a Magyar Rektori Konferencia elnöke a Népszavának.
2009. szeptember 22. kedd 07:20 - HírExtra
A lap keddi számában megjelent interjúban az elnök beszámolt arról, hogy a magyar felsőoktatás minőségi és teljesítményelvű fejlesztésének kidolgozását vállalta fel a rektori konferencia a magyar felsőoktatás és tudományos élet öt legjelentősebb szervezetének segítségével. A javaslat jövő tavaszra készül el

Szabó Gábor úgy véli: a fejlesztési elképzelések csak akkor valósíthatók meg, ha tartós pluszforrásokat kap a felsőoktatás, és ha a hallgatói létszám bekövetkező csökkenése ellenére sem vonnak el egyetlen fillért sem.

Beszélt arról, hogy a rektori konferenciának elhatározásra kell jutnia, támogatja-e az egyetemi felvételhez a kötelező emelt szintű érettségi bevezetését. Nem zárta ki, hogy az intézmények visszakapják a felvételiztetés lehetőségét.

A rektori konferencia elnöke vallja, hogy a magasan kiművelt emberfők mind jobb felkészítésében óriási a felelőssége az oktatás vezetőinek. Érdemes magasra tenni a lécet, mert a diákok utánamennek - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását