2024. június 1. - Tünde

Érdemes-e az MSZP-re szavazni?

Nyilvánosságra került az MSZP-kampány forgatókönyve. A szocialisták három szakaszra bontották a jövő évi választási "hadjáratot", az első etapnak pedig, már neki is veselkedtek. A részletekről Nyakó István szóvivő beszélt a HírExtrának.
2009. szeptember 23. szerda 12:49 - Nagy András
A 2010-es országgyűlési választási kampány szocialista részről nagyjából a következőképpen fog kinézni. Az első periódusban, - amely már jelenleg is tart és várhatóan a jövő évi költségvetés elfogadásáig ér majd – az MSZP a kormány karakterét próbálja hangsúlyozni. Ez a párt szerint leginkább a (köz)biztonság, a munkahelyek, a fogyasztók, a fejlesztések és a korrupció elleni küzdelemben ölt testet.

A második szakaszban – reményeik szerint november végétől – identitáskampányba kezdenek a szocik, melynek vezérmotívuma a közel nyolc éves kormányzás alatt elért eredmények hangsúlyozásából, valamint a válság utáni Magyarország „szocialista” víziójából áll majd.

A választásokat közvetlenül megelőző három hónapban várhatóan beleerősít az MSZP, a párt ekkor már az általános mozgósításra fog figyelni.

Érdemes?

A kampányterv az a stratégia, amellyel egy párt beleveti magát a választási küzdelembe – mondja Nyakó a HírExtra érdeklődésére. És a kampányterv, nem a nyilvánosság számára készül – szögezi le a szóvivő. Nyakó úgy véli, a részletkérdések soha nem tartoznak a közönségre, az ő szempontjukból csak az a fontos, hogy az MSZP olyan párt képében tud-e megjelenni, amelyre érdemes szavazni.

Hozzáteszi, hogy nem a nyilvánossággal van probléma, hanem a politikai ellenfelekkel. A szóvivő harcászatból átvett hasonlattal élve azt mondja, ha valaki tudja az ellenfél lépéseit, akkor azokra jó előre felkészül, kivédi, megfúrja. Utal rá, hogy ily módon az MSZP eddig egyszer vált a konkurencia áldozatává, akkor sem önszántából: „a 2006-os kampányban a Fidesz egyik számítógépéről támadás érte az egyik szerverünket, fel is törték, el is vittek onnan mindent, amit el lehetett vinni” – emlékeztet Nyakó.

A kampányról annyit árul el, „természetes, hogy egy kormányzó párt a ciklusa végén beszámol arról, hogy mit és hogyan végzett”. Úgy véli az, hogy egy pártnak az imázsa hogy jön át az embereknek, legalább olyan fontos, mint maga a mozgósítás, vagy az elért eredmények felsorolása.

Jó ütemben halad

Arra kérdésre, hogy megvan-e már a részletesen kidolgozott MSZP-kampánystratégia, a szóvivő diplomatikus választ ad: „mondjuk azt, hogy a felkészülésünk jó ütemben halad”.

Borulhat-e a kampánystratégia, ha a gondok lesznek a büdzsé elfogadásával? – kérdeztük végül Nyakó Istvánt. Hiszen a költségvetés megszavazása fontos mérföldkő a szocialisták 2010-ig tartó útja során.

„Azt gondolom, hogy a kormány mögött egy erős parlamenti frakció áll. Bár ez a frakció kisebbségben támogatja a kormányt, ettől függetlenül az, amit mi el szerettünk volna érni amióta kisebbségben kormányzunk, azt el is értük. Éppen ezért arra számítok, hogy a mostani menetrendünkben a dátumokat tartani tudjuk” – nyilatkozta Nyakó István.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Anya
2009. szeptember 29. 17:41
Csak azért tegyem mert nem haltam éhen?Nekik a milliók,nekem a megélhetési gond! Nem Nem és Nem
Néga
2009. szeptember 24. 08:08
A karakterüket már kialakították.Jelmondatuk:lopunk,csalunk,hazudunk, népet nyomorítunk,nyaljuk az IMF fenekét.Rájuk szavazni valószínűleg csak az amnéziában szenvedők fognak.Azok meg nem túl sokan vannak.Még a Kádár rendszer is humánusabb volt,mint ez a rezsim.
Imres
2009. szeptember 23. 23:21
Hogyne Nyakó elvtárs!
Éppen azon gondolkodom, hogy rátok szavazzak-e.
Nem fogok. Eddig sem tettem, most meg aztán főleg nem.
Nagyon sokan vagyunk ezzel így.
Abban reménykedem, hogy amikor eljön az igazság pillanata, akkor lesz képetek megjelenni a tv képernyőjén. Tudod, az lesz az egyetlen pillanat az életben, amikor szívesen látlak benneteket.
De szerintem rajtam kívül sokan szintén így gondolják.
Készüljetek, csomagoljatok!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását