2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kósa: Mi nem adunk el semmit áron alul

A szocialisták által említett ingatlanok értékesítéséről tovább folynak az egyeztetések, de az biztos, hogy nem adjuk el őket mindenáron, a piaci értelemben legrosszabb pillanatban - reagált Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere.
2009. szeptember 23. szerda 17:47 - HírExtra
A költségvetésről szóló jelentésből jól látszik, hogy idén Debrecen városa 1,5 milliárd forinttal csökkenti adósságállományát. A város adósságállománya a költségvetés főösszegéhez viszonyítva 27 százalékos - teljes vagyonának 3, forgalomképes vagyonának pedig mindössze 6 százaléka. A repülőtér, illetve más, hasznosításra kijelölt területek értékesítéséről folynak az egyeztetések, így ezekkel, illetve a költségvetési beszámolóban jelzett hitelfelvétellel számolva Debrecen városa nagyobb megrázkódatás nélkül tud tovább működni - értékelte a város pénzügyi helyzetét a politikus.

A polgármester megjegyezte: a szocialisták az elmúlt hétéves kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot és az államháztartást, az országot az összeomlás szélére kormányozták, ennek hatását érzik most az önkormányzatok.

Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: Debrecenben 2009-ben csak az oktatási rendszer alulfinanszírozottsága több mint egymilliárd forintos lyukat okoz a költségvetésben, de általánosan igaz, hogy elégtelen a kormányzat által az önkormányzatoknak szánt pénzösszeg.

Kósa Lajos szerint így az a helyzet állt elő, hogy "az kiabál a leghangosabban, aki a tüzet okozta".

A szocialisták szerdán hétmilliárd forintos bevételkiesést kértek számon a városvezetéstől, amelyek a meghiúsult ingatlaneladások miatt hiányoznak. Szerintük a város költségvetése így tarthatatlanná vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. szeptember 23. 21:43
Igaza van kósának : Nem véletlenül hőbörög a fidesz évek óta mint a fába szorult féreg
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását