2024. május 18. - Erik, Alexandra

Áder: Töretlen a bizalom a Fidesz iránt

Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje a törvényben előírt mértéknél tízszer több ajánlószelvényt kapott a november 8-ai időközi parlamenti képviselő-választást megelőzően, ez önmagában jelzi azt a bizalmat, amely Csornán és a környező 49 településen 1998 óta megmutatkozik a Fidesz iránt.
2009. szeptember 25. péntek 19:45 - HírExtra
Az időközi parlamenti képviselő-választásra azért kerül sor, mert a képviselői hely Áder János EP-képviselővé választása miatt megüresedett.

A sajtótájékoztatón Áder János hangoztatta: az emberek aktivitása azt mutatja, hogy változást akarnak. A politikus szerint a várakozásuk jogos, hiszen a jövő évi költségvetés azt üzeni, hogy jelentős fordulat sem a gazdaságpolitikában, sem az emberek életében nem várható 2010-ben sem.

Áder János úgy vélekedett: az emberek tudják, hogy "ettől a kormánytól semmi jóra nem számíthatnak". Mint rámutatott, drámai mértékű, 10 százalék feletti a munkanélküliség, és a kormány adós maradt a munkahelyek megvédésével, újak létesítésével. Adós maradt a következő évi költségvetésben a gazdasági válságból való kilábalás lehetőségének megteremtésével. Nem tervez fordulatot az infláció terén, holott ez ügyben az unió tagjai között Magyarország vezető helyen áll, és nem tervez fordulatot az államadósság tekintetében sem, amely jövőre akár meg is haladhatja a 80 százalékot a nemzeti jövedelemhez viszonyítva - mondta az ellenzéki politikus.

Gyopáros Alpár kijelentette: egyfajta előre hozott jövőalapításnak tekinti a november 8-ai választást, amelynek tétje, hogy milyen választ adunk a jövőnkkel kapcsolatban.

"A szocialisták által kijelölt irányra, a csőd- és bezárási hullámokra mondunk igent, vagy pedig párbeszédet folytatunk, és együtt képzeljük el a közös jövőnket" - vetette fel az alternatívákat.

A fideszes politikus szerint a választásnak az is tétje, hogy lesz-e valaki az Országgyűlésben, aki megpróbálja megakadályozni, hogy a térséget érintő kérdésekben az ott élők megszólítása nélkül döntsenek. A fideszes képviselőjelölt párbeszédet ígért a választókerület lakóival.

Gyopáros Alpár 1978-ban született, pedagógusi, majd európai szakértői végzettséget és európai uniós projektmenedzseri diplomát szerzett. 2002 óta tagja a Fidesznek, Áder János személyi titkáraként segítette a választókerületben az országgyűlési képviselő munkáját. 2006 óta Csorna város alpolgármestere, ebben a funkciójában elsősorban projektmenedzseléssel foglalkozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását