2024. május 16. - Mózes, Botond

Laborc jogi képtelenségről beszél

Laborc Sándor szerint jogi képtelenség az UD Zrt. jogi képviselőjének ellene tett feljelentése. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója pénteken, az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az UD Zrt. ellen tett korábbi feljelentését törvényes adatgyűjtés után tette meg.
2009. szeptember 25. péntek 10:13 - HírExtra
Laborc Sándor azt követően adott ki közleményt, hogy a Népszavában megjelent: négyrendbeli hamis vád bűntette miatt feljelentést tettek az UD Zrt. vezetői Laborc Sándor ellen. Futó Barnabás, a cég és vezetői jogi képviseletét ellátó ügyvéd elmondta: a feljelentést név szerint Laborc ellen tették, hiszen tavaly szeptemberben az ő nevével érkezett az UD-ügyet kirobbantó feljelentés a Nemzeti Nyomozó Irodához.

Futó emlékeztetett arra, hogy több bűncselekmény gyanúja miatt indultak nyomozások, ezek közül négyet bűncselekmény hiányában szüntettek meg. Épp ezen esetekben - az állítólagos lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, államtitoksértés, magántitok jogosulatlan megismerése és a számítógépes rendszerekbe való behatolás miatt - éltek a hamis vádra vonatkozó lehetőséggel.

Laborc Sándor közleményében azt írja: feljelentését az NBH főigazgatójaként tette, az abban foglaltak törvényes adatgyűjtésen alapultak.

Utalt arra, hogy a nyomozóhatóság a feljelentésben foglaltakat megalapozottnak tartotta, és ennek alapján rendelte el a nyomozást. A nyomozást felügyelő ügyészség az UD Zrt. eljárás elleni panaszait elutasította.

"Ezért Futó Barnabás ellenem tett feljelentését jogi képtelenségnek tartom, és megteszem a szükséges jogi lépéseket" - áll Laborc Sándor közleményében.

A Magyar Hírlap pénteken azt írta: az ügyészség hamarosan dönt az NBH volt vezetője, Laborc Sándor elleni hamis vád miatti feljelentések ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását