2024. május 17. - Paszkál

21 millió ingyenes oltásra

Fiúgyerekek HPV-vírus elleni ingyenes jövő évi oltására újabb 21 millió forintot szavazott meg költségvetése terhére legutóbbi ülésén a százhalombattai önkormányzati testület, ezzel is hozzájárulva a város egészségmegőrző komplex programjának megvalósításához - közölte a városháza szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2009. szeptember 28. hétfő 16:20 - HírExtra
Tomek Noémi elmondta, hogy a 18 ezer lakosú Pest megyei Százhalombatta vezetése különös gondot fordít az egészség megóvására, ezen belül a különféle betegségek megelőzését szolgáló ingyenes oltására. A 2007 és 2010 közötti időszakban összesen 160 millió forintot különített el erre a célra, amiből 2000 fiatal városlakó juthatott többi rotavírus elleni védőoltáshoz, bárányhimlő elleni vakcinához, és a HPV (Humán papillómavírus) leküzdését célzó oltáshoz.

Ez utóbbi gyógykészítményt eddig 650 leánygyermek kapta meg, most a fiuk is részesülhetnek majd belőle. Természetesen az oltás nem kötelező, ám a tapasztalat szerint a szülők többsége az egészségtudatos gyereknevelés híve, így lényegében csaknem valamennyi fiatal kapott az oltásokból - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását