2024. május 17. - Paszkál

Szabadon engedik az elkobzott kerecsensólymokat

Körösladány külterületén szabadon engedik október 7-én azt a két fiatal kerecsensólymot, amelyeket még szeptember 25-én foglaltak le a természetvédelmi őrszolgálat tagjai egy törökszentmiklósi lakostól - közölte a Körös-Maros Nemzeti Park vezetője.
2009. október 5. hétfő 18:28 - HírExtra
Tírják László elmondta: a lefoglalt madarak repülőizmai akkor még fejletlenek voltak, és a ragadozók még nem ejtettek el önállóan zsákmányt. A nemzeti park munkatársai azóta feltáplálták a sólymokat, jól megtanultak repülni is, így arra számítanak, hogy a madarak vad életre való felkészítése sikerrel járt, vagyis képesek lesznek az önálló életre.

A kerecsensólymok fokozattan védett madarak, pénzben kifejezett eszmei természetvédelmi értékük darabonként eléri az egymillió forintot. Magyarországon a múlt század hetvenes éveiben majdnem kipusztultak, ám a hathatós természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően az állomány napjainkra megerősödött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását