2024. május 14. - Bonifác

86 millió az illegális hulladéklerakók felszámolására

A zöldtárca 86 millió forintot osztott ki az illegális hulladéklerakók felszámolására, így 37 önkormányzat és 7 társadalmi szervezet több mint 150 helyszínen, 20 ezer köbméternyi illegális hulladéklerakót számolhat fel - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).
2009. október 8. csütörtök 22:50 - HírExtra
A "Tiszta Magyarországért" program részeként a települési illegális hulladéklerakók felszámolására 2009-ben is pályázatot hirdetett a tárca az önkormányzatok és non-profit társadalmi szervezetek számára. A támogatás célja a közterületen található illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolása, megszüntetése, a hulladékelhagyó magatartás megváltoztatását, az ismétlődő lerakások megakadályozását célzó komplex programok támogatása.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elbírálás során előnyt élveztek azok a pályázatok, ahol az illegális lerakók felszámolása érdekében a társadalmi szervezetek és a települési önkormányzat együttműködnek. A pályázat teljes költségének legalább 20 százalékát a pályázónak kell biztosítania.

A KvVM felhívására összesen 66 pályázat érkezett, ebből 44 pályázat nyert támogatást, amely segítségével többek között Kapuváron, Hévízgyörkön, Ecsegen, Sopronban, Gyúron, Hőgyészen, Balatonfenyvesen, Abán, Bodrogolasziban és Pakson tűnhetnek el illegális hulladéklerakók, illetve több, a lakosság környezettudatos szemléletformálására irányuló program is megvalósul.

A minisztérium közleményében felhívta a figyelmet arra is, hogy október 10-én, szombaton őszi nagytakarítás is lesz Magyarország 2050 településén, amelynek célja a településeken található elhagyott hulladék felszámolása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását