2024. június 1. - Tünde

Szentlőrinc jegyzője dönt a birtokháborításról

Szentlőrinc jegyzője dönt arról, követett-e el birtokháborítást a pécsi önkormányzat, amikor múlt hétfőn egy biztonsági cég alkalmazottjaival ellenőrzése alá vonta a vízmű épületét.
2009. október 12. hétfő 17:47 - HírExtra
Bércesi Ferenc, a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal helyettes vezetője az MTI hétfői információját megerősítve azt mondta: miután Pécs főjegyzője elfogultságot jelentett be az ügyben, a hivatal a baranyai megyeszékhely és Szigetvár között található kisváros, Szentlőrinc jegyzőjét jelölte ki a feladatra.

Hozzátette, hogy a jegyző hétfőn kapja kézhez az iratokat, és soron kívüli eljárással, néhány napon belül dönt. Ha határozatával a felek nem értenek egyet, bírósághoz fordulhatnak.
Birtokháborítás miatt a Pécsi Vízmű Zrt. kisebbségi, francia tulajdonosának magyar anyacége, a Suez Environnement Hungária Kft. fordult Pécs jegyzőjéhez, miután az önkormányzat által megbízott biztonsági cég alkalmazottjai múlt hétfőn ellenőrzésük alá vonták a vízmű épületét, s kizárták a Pécsi Vízmű Zrt. vezetői körét.

A lépésre azután került sor, hogy a város közgyűlése legutóbbi ülésén Tettye Forrásház Zrt. néven céget hozott létre a vízközművek átvételére az önkormányzati többségi tulajdonú, de francia érdekeltségű Pécsi Vízműtől, mert a felek határidőre nem egyeztek meg a kisebbségi részvénypakett visszavásárlásáról. A történtek miatt mindkét fél bírósághoz fordult.

A város és a kisebbségi tulajdonos Suez között azért romlott meg a viszony, mert az önkormányzat szerint a Pécsi Vízmű Zrt. túl drágán szolgáltat, nem a vízdíj csökkentését, hanem a terjeszkedést helyezi előtérbe. Emellett az önkormányzat sokallja a befektető osztalékát és egyéb járandóságait, amelyek a képviselők szerint egy százszázalékos városi tulajdonú vízszolgáltató esetén Pécset gazdagíthatnák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását