2024. május 19. - Ivó, Milán

Az SZDSZ magára hagyta a BKV-t

Visszahívta az SZDSZ a BKV felügyelőbizottságából (fb) és igazgatóságából minden delegáltját, köztük az elnököket is.
2009. október 13. kedd 17:23 - HírExtra
Az SZDSZ ígéretéhez híven lecserélte a BKV igazgatóságába és felügyelőbizottságába delegált tagjait, a két testületbe az SZDSZ ismét szakirányú felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereket küldött - olvasható a párt fővárosi szervezetének közleményében.

A párt az fb-be Székely Gábor elnök és Szabadai Viktor helyett Balogh Ferencet és Várhegyi Lászlót, az igazgatóságba pedig Tótfalusi György elnök és Forró Zoltán helyett Mihályi Péter és Zíros István közgazdászt delegálja. Várhegyi László az SZDSZ fővárosi frakciójának, valamint a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának tagja.

Sajnálatát fejezte ki ugyanakkor az SZDSZ, hogy döntésével egyedül maradt, mivel se az MSZP, se a Fidesz nem hívta vissza delegáltjait.

Hozzátették: minden pártnak kötelessége jelezni, hogy hajlandó-e együttműködni a BKV utóbbi években kialakult átláthatatlan, sokszor vállalhatatlan működési gyakorlatának felszámolásában.

Közölték továbbá, hogy Horváth Csaba BKV-ért is felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésének alapvető céljaival egyetértenek, de úgy látják, az mégsem alkalmas a BKV rendbetételére, ezért nem szavazták meg.

"A BKV átláthatóbb működése mindannyiunk érdeke, de nem mindegy, hogy ezt átgondolatlanul és kapkodva, vagy megfontoltan, és reményeink szerint ötpárti konszenzussal próbáljuk elérni" - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Imres
2009. október 13. 17:46
Kampányfogás.
Akik a legnagyobb trutyit művelték, most megpróbálnak az igazság bajmokai szerepében tetszelegni.
Ahol Mihályi Péter ott van, ott nehéz tisztességről beszélni.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását