2024. május 19. - Ivó, Milán

Bővül a PC piac

A várt visszaesés helyett bővült a személyi számítógépek (PC) piaca a harmadik negyedévben, és meghaladta a válság előtti szintet Gartner felmérése szerint.
2009. október 16. péntek 13:00 - HírExtra
Az alacsony árú, kisebb teljesítményű gépek kelendősége arra utal, hogy a vállalatok még mindig visszafogják informatikai fejlesztéseiket, és számítógépet szinte csak a lakossági fogyasztók vásárolnak - vélik a Gartner elemzői.

A tajvani Acer a netbook-trendnek köszönhetően átvette az értékesítés alapján felállított rangsor második helyét a Delltől. A cég közel 25 százalékkal növelte eladásait tavalyhoz képest, és világpiaci részesedése 12,5 százalékról 15,4 százalékra emelkedett. Az első továbbra is az amerikai Hewlett-Packard, amely 18,4 százalékról 19,9 százalékra növelte globális piaci részarányát. Dell-gépekből 6,7 százalékkal kevesebb fogyott, a gyártó részesedése 13,8 százalékról 12,8 százalékra csökkent, de a hazai piacon, az Egyesült Államokban megtartotta elsőségét.

Régiós bontásban nagy eltérések mutatkoznak: az ázsiai piac kétszámjegyű növekedést, az európai viszont 10 százalékot meghaladó visszaesést produkált. Az ázsiai és a csendes-óceáni térség egészében 16 százalékkal - Kínában 28,5 százalékkal - nőttek a PC-eladások, az Egyesült Államokban 3,8 százalékkal nőtt az értékesítés, az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régióban pedig 10,1 százalékkal visszaesett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását