2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: Bajnai megint a tőkét pártfogolja

A Fidesz szerint Bajnai Gordon a tőke oldalára állt a pécsiekkel, a magyar emberekkel szemben, amikor a pécsi vízközművet eddig üzemeltető Suez Environnementnek ajánlott a segítséget, és nem Pécsnek.
2009. október 19. hétfő 15:08 - HírExtra
Bánki Erik (Fidesz) az MTI-hez eljutatott közleményében úgy vélekedett: Bajnai Gordon megszólalása a pécsi vízközműről szóló vitában azért veszélyes, mert a miniszterelnök vagy nincs tisztában a tényekkel, vagy nem a magyar emberek érdekeit képviseli.

Hozzátette: miután az ügyben súlyos bűncselekmények gyanúja is felmerült - csalás, sikkasztás, pénzmosás, hűtlen kezelés, okirat-hamisítás - még inkább érthetetlen a miniszterelnök cselekedete. "Lehet, hogy wallisos korában a külföldieket kellett képviselnie a magyarokkal szemben, de miniszterelnökként éppen az ellenkezője lett volna tőle elvárható. Az eset példátlan és elfogadhatatlan, mert azt üzeni minden magyarnak, hogy még akkor sem számíthat a miniszterelnökre, ha igaza van, ha érdekeit megvédeni akarja" - zárul Bánki Erik közleménye.

Bajnai Gordon miniszterelnök a pécsi vízmű ügyében közvetítést ajánlott a felek között a Suez Environnement francia vezetőivel Párizsban folytatott hétfői megbeszélésén. "Jogi eszközeink nincsenek, de amennyiben félreértésekről és nem tudatos akcióról van szó, a félreértések elsimításában ajánlottam segítséget" - hangsúlyozta a kormányfő a megbeszélést követően.

Elmondása szerint "egyelőre közvetíteni próbál" a felek között, s amennyiben "van erre hajlandóság és nem egy politikailag motivált dologról" van szó, a kormányzat segíteni fog a kérdést tisztázni.

Bajnai tájékoztatása szerint a francia nagyvállalkozókkal folytatott munkareggelijén sokan rákérdeztek a kialakult helyzetre: "minden befektető érdeklődve figyeli azt, hogy milyen üzeneteket küld ez az ellenzéki vezetésű önkormányzat arról, hogy ő hogyan képzeli a jövőt Magyarországon", arról hogy "milyen módon bánik a befektetőkkel és nyilván következtetéseket vonnak le belőle". Magyarországnak ugyanakkor az az érdeke, hogy megüzenjük, hogy ez egy egyszeri eset, amelyet remélhetőleg rendezni tudunk - tette hozzá a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását