2024. június 2. - Kármen, Anita

A siketek után a fogyatékos sportolókat is megalázta a kormányzat

A Jobbik figyelmeztet: csak a jéghegy csúcsa, hogy a siketek olimpiáján szerepelt érmes versenyzőknek és edzőiknek az illetékes szakállamtitkárság megalázó módon "Új Magyarország" feliratú kacatokat (gumilabdák, reklámtáskák stb.) adott át jutalmul.
2009. október 20. kedd 13:04 - HírExtra
A hétfőn megkezdett, izlandi paraúszó Európa-bajnokságra elutazó tizennyolc magyar versenyzőnek nem volt lehetősége központi edzőtáborban készülni, mert nem kapták meg ehhez az állami támogatást.

Az olimpikonok és a fogyatékkal élő sportolók pedig a Wesselényi-ösztöndíj szeptember havi részletét nem kapták meg a mai napig. Ez a tény a fogyatékos sportolókat különösen kellemetlenül érinti, mert a rokkantnyugdíjuk mellett ez a pár tízezer forint biztosítja a mindennapi megélhetésüket. Az illetékes Wesselényi Közalapítvány honlapján zavaros magyarázatot ad a történtekre, nevezetesen telefonszerelés okozta problémákra hivatkozik. A Wesselényi Közalapítványnál évek óta követhetetlen a pénzek utalása, a sportolókat nem először hozzák megalázó és nehéz helyzetbe.

Felszólítjuk a kormányt, hogy a kritikus helyzetet azonnal rendezze, és vonja felelősségre azokat, akit ezt előidézték.

Tömör-Tones Zsolt
Forrás: MTI-os
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását