2024. május 14. - Bonifác

Gálakoncerttel zárul az év

A "Bartók + ..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szervezői az adventi időszakban idén is rendeznek ünnepi gálakoncertet: a december 12-i rendezvényen Manon Strauss Evrard, Alekszej Kudrija és Filip Bandzak lép fel.
2009. október 28. szerda 19:58 - HírExtra
A műsorban népszerű operaáriák hangzanak el, a fellépő művészek pedig világszínvonalú estet garantálnak - mondta szerdai programismertető sajtótájékoztatóján Bátor Tamás fesztiváligazgató.

Az esten, amelyen a Miskolci Szimfonikus zenekar is közreműködik Hamar Zsolt vezényletével, Mozart, Rossini, Gounod, Csajkovszkij és Verdi remekművei csendülnek fel.

Manon Strauss Evrard (szoprán), a New York-i Metropolitan Opera új sztárja a franciaországi Nancyből származik. Eddigi pályafutása során számos díjat és versenyt nyert. Egyebek mellett első díjat kapott Olaszországban, a Concorso internazionale di canto lirico di Rocca delle Macie Énekversenyen 2004-ben, a Norske Opera díját a Belvedere Énekversenyen 2005-ben, és szintén első díjat a Gerda Lissner Énekversenyen 2008-ban. Teljesítményéért francia elismerésekben is részesült, így a Conservatoire National de Region de Nancy Arany Medálját és az Adami-díjat a Golden Voice (Arany Hang) Énekverseny elismerését tudhatja magáénak.

Filip Bandzákot (bariton) generációja egyik legígéretesebb cseh operaénekesének tartják. Pardubicében született, zenei pályafutását 9 éves korában kezdte a Prágai Filharmonikus Kamarakórus tagjaként. Az együttesben szerzett tapasztalatok birtokában hét évvel később szólókarrierbe kezdett. 1993-ban debütált a Berlini és a Varsói Állami Operában, 1994-ben pedig a prágai Nemzeti Színházban. Tehetségét 1998-ban első díjjal értékelték a spanyolországi Tolosában megrendezett European Grand Prix-n. Az elmúlt években sikerrel lépett fel számos európai országban, Kanadában, Malajziában, Szingapúrban és Kínában.

Alekszej Kudrija (tenor) muzikális családban nőtt fel: édesapja a zenei tudományok professzora, édesanyja fuvolatanár. Alekszejt édesapja tanította a moszkvai Orosz Zeneakadémián, ahol 2004-ben végzett fuvolaművészként és karmesterként. Énekesi karrierje a moszkvai Romance 2003 nemzetközi énekversenyen indult, amelyen az első díjat és a Nemzet jövője különdíjat nyerte el. 2007-ben az Iris Adami Corradetti Nemzetközi Énekversenyt nyerte meg, idén pedig Plácido Domingo énekversenyén, a Pécsen és Budapesten megrendezett Operalián ítélte oda számára az első díjat a férfi kategóriában a nemzetközi zsűri.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását