2024. május 17. - Paszkál

Ünneplő MSZP: még Gyurcsány is felszólal

Az MSZP választmányának kétszázadik ülésén pénteken Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és pártelnök is felszólal - közölte Simon Gábor választmányi elnök csütörtökön az MTI-vel.
2009. október 29. csütörtök 16:05 - HírExtra
A politikus közölte: az MSZP-nek nincs sok oka ünnepelni, de azok, akik nem tisztelik a múltjukat, azok nem becsülik önmagukat sem.

Hozzátette: ezért döntött a választmány úgy, hogy ugyan az ünnepélyes külsőségek mellőzésével, de mégis valamelyest emelkedettebb hangulatban idézik fel a résztvevők az előző üléseket.

Simon Gábor közölte: a testület péntek délutáni budapesti ülésére meghívták az eddigi választmányi és pártelnököket, valamint a szocialisták miniszterelnökeit is.

Horn Gyula és Nyers Rezső kivételével szinte valamennyien személyesen lesznek jelen, vagy üzenetet küldenek - ismertette a választmányi elnök.

Az ülésen várhatóan beszédet mond Lendvai Ildikó pártelnök mellett, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter volt miniszterelnök is - fűzte hozzá, megerősítve ezzel az MTI korábbi értesülését.

Gyurcsány Ferenc áprilisi távozása óta először beszél sajtónyilvános eseményen. A volt miniszterelnök azóta csak pártszervezetek meghívására vesz részt és szólal fel szűk körű eseményeken.

Gyurcsány Ferenc távozása után internetes naplójában közölte, hogy egy ideig keveset fog a nyilvánosság előtt szerepelni. "Ritkábban fogok blogot írni, ügyelni fogok arra, hogy távol tartsam magamat a kormányzástól, és ha nem vagyok a párt vezetője, akkor ne avatkozzak be a párt legfelsőbb szintű döntéshozatalába se" - írta.

Az ünnepi választmányi ülés része az október elején kezdődött és december közepéig tartó 20 éves az MSZP elnevezésű rendezvénysorozatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását