2024. május 12. - Pongrác

Megfordult a világ

A National Geographic Channel egy vadonatúj sorozattal állt elő, melyben teljesen megfordul a világ. Egy csendes-óceáni kis szigeten élő törzs tagjai antropológusnak állnak és ellátogatnak a korábban őket tanulmányozókhoz.
2009. november 1. vasárnap 16:49 - Kovács Péter
Az antropológia az a tudomány, amely azzal foglalkozik, hogy felkutat és megismer a világ különböző részén található népcsoportokat és azok kultúráját. Az antropológusok elutaznak az általuk kutatott népcsoporthoz és együtt élnek velük, hogy minél jobban megismerjék az ott élő emberek viselkedési szokásait és életstílusát. A kutatók sokszor olyan helyzetekbe kerülnek, amikre nem is gondolnánk. Az új kultúra ismeretlen, szokatlan, nehéz.

A National Geographic kitalálta, hogy az ellenkező oldalról is megközelíti az antropológia tudományát és egy bennszülött törzs tagjaiból összeállított 5-5 fős delegációt küld Angliába és Amerikába.

A csapatokban a Tanna törzs olyan tagjai vannak, akik kiemelkedő szerepet töltenek be, utazik például a törzsfőnök a doktor és sok más érdekes figura. Az új nyolc részes sorozat címe: Őslakosok házon kívül. A műsor arra keresi a választ, hogy a rögtönzött antropológus csapat, mit gondol a számunkra természetesnek gondolt és civilizáltnak nevezett világról.

Az őslakókból álló kis csoportokat nagyon sok élmény éri az új világban, melyben rengeteg dolgot nem is értenek. Akad néhány olyan is melyen annyira meglepődnek, hogy már-már szinte másra sem tudnak gondolni. Ilyen újdonság számukra például a haszonállatok mesterséges megtermékenyítése, ami még a nagyvárosok nyüzsgő embertömegeinél is sokkal jobban sokkolja a botcsinálta antropológusokat, valamint a műfüvet is ámulva csodálják.

Szórakoznak a fiúk

Tanna őslakóiból összeállított csapatok nagyon jól érzik magukat utazásaik során annak ellenére, hogy rengeteg meglepő újdonsággal találkoznak. Angliában szórakozóhelyen múlatják az időt íjászversenyen vesznek részt, Amerikában cowboynak állnak, wellness-kúrában részesülnek.

Az őslakosok házon kívül című sorozat első részének vetítése November 7-én szombaton este 21 órakor kezdődik, a további részek az azt követő szombatokon lesznek vetítve. Minden bizonnyal érdekes és izgalmas műsornak ígérkezik, melyet mindenkinek merek ajánlani.
Forrás: National Geographic/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ragazza
2009. november 1. 18:13
Ezek tuti pánkok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását