2024. május 19. - Ivó, Milán

Stratégiai megállapodás

Az oktatás, a szakemberképzés, valamint a tudományos kutatás és fejlesztés áll a középpontjában annak az újabb három évre megkötött stratégiai szerződésnek, amelyet szerdán írt alá Miskolcon Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora és Mosonyi György, a Mol Nyrt. vezérigazgatója.
2009. november 4. szerda 17:59 - HírExtra
A Mol versenyképességének egyik kulcsa a kiváló szakembergárda, a társaság ezért évek óta kiemelt figyelmet fordít a megfelelő képzettségű utánpótlás biztosítására - mondta a Mol vezérigazgatója.

Ennek keretében a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán 2010-től meghirdetett MSc képzésbe több gyakorlatorientált tantárgyblokkot építenek be, a MOL igényeinek megfelelő tantervvel.

A képzésbe a társaság igényeinek megfelelően néhány tantárggyal bekapcsolódik a Gépészmérnöki és Informatikai Kar is. A "MOL-tantárgyak" oktatásával az egyetem olyan színvonalas MSc - és később PhD - képzést hoz létre, hogy a végzett hallgatók a tanultakat biztonsággal alkalmazni tudják a kőolajkutatás és -termelés gyakorlatában. A hallgatók a diplomához csatolt "MOL Bizonyítványt" kapnak, amely szükséges feltétele annak, hogy a végzős hallgató a későbbiek során eséllyel pályázzon a Mol csoport tagvállalatai által meghirdetett, szakképzettségének megfelelő mérnöki állásra.

Az új képzési elemek beindítását a Mol anyagi és szakmai támogatása biztosítja, a kiemelkedő képességű hallgatók ösztöndíjban részesülnek. A Mol szakemberei is részt vesznek az oktatói munkában, illetve a társaság témavezetőt, ipari konzulenst biztosít a hallgatók részére a diplomamunkák megírásához.

Mosonyi György, a Mol vezérigazgatója azt is elmondta: a cég évente mintegy 300 millió forintos támogatást nyújt a hazai felsőoktatási intézményeknek, hiszen "egy cég számára a megfelelő utánpótlás biztosítása a sikeres jövő előfeltétele", s csak jól képzett, nemzetközi szinten is versenyképes szakemberekkel lehet a piacon helytállni, a versenytársakat megelőzni.

Patkó Gyula rektor úgy vélekedett: az egyetem és a Mol, illetve a Mol-csoport tagjai, a Mol Földgázszállító Zrt. és a TVK közötti együttműködés nem csupán az utóbbi három év sikertörténete. A három műszaki, illetve a gazdaságtudományi kar végzősei nagy számban a Molnál, illetve a Mol-csoport tagjainál kezdik szakmai pályájukat, s számos hallgató végzi itt szakmai gyakorlatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását