2024. május 18. - Erik, Alexandra

Paneltűzvizsgálat - jön a másodfok

A miskolci, avasi Középszer 20. számú lépcsőházban lakók nem fogadják el a tűzvizsgálat eredményét, így a másodfokú eljárás következik - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.
2009. november 5. csütörtök 09:16 - HírExtra
Huszonnégy család írta alá azt a levelet, amelyben fellebbeznek az augusztus közepén történt, három áldozatot követelő tűz vizsgálatának eredménye ellen.

Bódi Zoltán tűzoltó alezredes, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: "a
tűzvizsgálati eljárás határozat jellegű jelentéssel zárul, olyan irattal, mint amilyen egy közigazgatási határozat. E jelentésnek megvannak a szigorú követelményei, azok, amelyek megszabják, milyen kérdésekre kell válaszokat adni, és azok min alapulnak. Ezért szerepel a jelentésben, hogy a tűz keletkezésének oka ismeretlen. Ezt jogszabály írja elő. A keletkezés okáról nincsenek bizonyítható információk".

Az pedig, hogy a tűzoltóság szerint dohányzás vagy nyílt láng okozhatta a tüzet, "a feltételezésük", de ilyen kategória, hogy feltételezés, nem szerepel a jelentésben.

Bódi Zoltán elmondta: semmi olyat nem találtak, ami arra utalna, hogy a szokásos, normális lakáshasználattól eltérő anyag lett volna abban a lakásban, ahol a tűz keletkezett. Az átlagosnál több volt a papír, a textília, a lambéria. A fellebbezés alapján lezajló felülvizsgálat lefolytatására (a másodfokú eljárásra) a megyei katasztrófavédelmi igazgatónak van jogköre. Ennek eredményéről tájékoztatják a levél íróit, illetve a közvéleményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását