2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyermekeknek írt könyvet a Híradós

D. Tóth Kriszta az MTV híradósa mesekönyvet írt. A történeteket saját kislánya ihlette.
2009. november 11. szerda 10:20 - HírExtra
Saját kislánya ihlette azokat a történeteket, amelyeket D. Tóth Kriszta vetett papírra idén. A rendhagyó hangvételű könyv sajátossága, hogy a történeteket ezúttal maga a kislány, Lola meséli el a kortársainak.

Az MTV Híradósa - a tavaly megjelent Lolával az élet című könyve után – idén új könyvet írt – ezúttal gyerekeknek. A Lolamesék – Paracsidom kertészet című mesekönyvben egy négyéves kislány kalandjain keresztül felfedezhetjük az óvodások elragadó világát. „Lola világa sokkal jobb hely, mint a miénk, felnőtteké. Őszintébb, érdekesebb, izgalmasabb. Legszívesebben örökre odaköltöznék! Szeretnék ebből a világból valamennyit örökre megőrizni ezekkel a mesékkel” – mondta D. Tóth Kriszta.

Lola, akit a Nők Lapja hasábjairól már jól ismerünk, most magához veszi a szót, és ő mesél kalandjairól. A történetekben Lola a 3 és 7 év közötti korosztály mindennapi problémáit, életük nagy kérdéseit feszegeti. Válaszokat kapunk például olyan, a gyerekek számára fontos kérdésekre, hogy mi történik a maggal, ha elültetjük? Miért nem lehet mindenki azonnal felnőtt? Miért beszélnek különböző nyelveket az emberek? Mit csinálnak a felnőttek a munkahelyükön? Hogyan születnek a legjobb barátságok?

A mesék a felnőttek számára is élvezetesek, humorosak, látványosak. „Ez azért fontos, mert – és ezt gyakroló anyukaként pontosan tudom – ez a korosztály, ha tetszik egy mese, szereti ötször, hatszor, tízszer is egymás után meghallgatni, illetve megnézni” – tette hozzá a szerző.

A Lolamesék – Paracsidom kertészet része egy rajzfilm is, amelyben megelevenednek a könyv képei. A kisfilm DVD mellékletként található a könyvben.

„Bízom abban, hogy a mesék olvasói és nézői – legyenek akárhány évesek – hasonló örömmel fogadják majd a történeteket, mint amilyen élvezet volt őket megírni és megfilmesíteni.” – mesélt az írás és a rajzfilmkészítés élményéről D. Tóth Kriszta.

A Lolamesék az interneten is jelen van, a folyamatosan bővülő www.lolamesek.hu oldalon a gyerekek belenézhetnek a mesékbe és a rajzfilmbe, játszhatnak, és üzenhetnek Lolának. A szülők pedig megtalálják a dedikálások, író-olvasó találkozók időpontját. A Lolamesék második része november végén jelenik meg, Legeslegjobb barátok címmel, és egy újabb rajzfilmmel.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását