2024. május 20. - Bernát, Felícia

Másodszor sem hagyták jóvá

Második nekifutásra sem hagyta jóvá a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy 2,4 milliárd forintos beruházási hitelt vegyen fel a közmédium - tájékoztatta a szerdai tanácskozás több résztvevője az MTI-t.
2009. november 11. szerda 19:58 - HírExtra
Egyikük közlése szerint négyen támogatták, hárman ellenezték a menedzsment kezdeményezését, míg hatan tartózkodtak. Mint mondta, a javaslatot nem támogatók azzal érveltek, hogy a szeptember elején történt első elutasítás óta új érv nem hangzott el a megszavazás mellett, ugyanakkor továbbra sem látják biztosítottnak az összeg visszafizetését.

Czeglédi László MSZP által delegált kuratóriumi elnök - aki, mint az MTI-nek elmondta, megszavazta a hitelfelvétel engedélyezését - azt közölte: a nemmel voksolók és a tartózkodók azzal indokolták álláspontjukat, hogy "nem hajtja végre a menedzsment az elnökség döntéseit."

Helyettese, Balogh László (KDNP) azt emelte ki az MTI-nek nyilatkozva, hogy a Fidesz által delegált kuratóriumi elnökségi tagokkal együtt egy éve hangoztatják: ellenzik és elfogadhatatlannak tartják, hogy az MTV előre elköltse a TV2 koncessziós díjából a cégnek juttatott összeget.

Közlése szerint voltak olyan testületi tagok, akik bizonyos - meg nem nevezett - feltételekhez kötötték volna, hogy rábólintsanak a hitelfelvételre.

Először szeptember 9-én utasította el a kuratóriumi testület többsége a hitelfelvételt, azzal az indoklással, hogy kétségeik vannak az összeg visszafizethetőségével kapcsolatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását