2024. május 16. - Mózes, Botond

Szociális munka napja

Világszerte csütörtökön tartják a szociális munka napját; Magyarországon számos városban ünnepségeket tartanak, díjakat adnak át ez alkalomból.
2009. november 11. szerda 23:36 - HírExtra
Szociális Expo 2009 címmel kétnapos szakmai rendezvény kezdődik csütörtökön Budapesten, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Az eseményt Kiss Péter társadalompolitikai miniszter nyitja meg, majd Herczog László szociális miniszter díjakat ad át.

Az esemény keretében előadások hangzanak el egyebek mellett az idősek ellátásáról, a romák integrációjáról, a nők és a férfiak társadalmi egyenlőségéről, az unió esélyegyenlőségi programjairól, a fogyatékossággal élők helyzetéről, a szegénység elleni küzdelemről, a hajléktalanokról, a falugondnoki hálózatról és a szociális munkáról. Konferenciát tartanak a migrációról, s bemutatkozási lehetőséget kap számos civil szervezet és kezdeményezés.

Ünnepséget rendeznek csütörtökön számos vidéki városban is, így például Székesfehérváron, Nyíregyházán, Szekszárdon, Hajdúböszörményben, Kazincbarcikán.
A szociális munka napjának előzménye, hogy az 1990-es években a Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége (IFSW) egy Európai Unió által finanszírozott kutatási programra vállalkozott. A szervezet 1997-ben összegezte az európai munkások társadalmi kirekesztettségével kapcsolatos kutatások eredményeit, majd november 12-ét a szociális akció nemzetközi napjává nyilvánította.

Magyarországon először 1998-ban Salgótarjánban ünnepelték meg a szociális munka napját, később azt országossá nyilvánították. Azóta számos városban tartják meg ezt a napot, sok helyütt kitüntetéseket, díjakat is alapítottak a legjobbak elismerésére.
E világnapon köszönetet mondanak azoknak, akik vállalják embertársaik segítését, képesek másokért, mások emberi méltóságáért dolgozni, és akik az intézményekben, hivatalokban, utcákon, tereken, melegedőkben, idősek, betegek otthonaiban segítenek a rászorulóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását