2024. május 17. - Paszkál

Tony Curtis a pokol legmélyebb bugyrairól

A Van, aki forrón szereti, a Spartacus, a Minden élben két kanál és még számos nagysikerű filmprodukció nyolcvannégy esztendős sztárja mennyet és poklot egyaránt megjárt mozgalmas pályafutása során.
2009. november 11. szerda 09:30 - HírExtra
Ha valaki, akkor magyar származású Tony Curtis világ életében az elnyűhetetlen életerő szimbóluma volt. A nők bálványként imádják, a férfiak pedig? Nos ők talán csillogó szemű bájgúnárt látják benne mindazonáltal el kell ismerniük: optimista kisugárzása, színészi képességei mindenképp az átlagemberek fölé emeli.

Ám – és ez már számtalanszor megfogalmazódott – a betegség nem válogat, nem nézi, hogy áldozata dollármilliomos színész, avagy esetleg átlag eladó a sarki vegyesboltban. Sőt. Nyilván csupán a nyilvánosság kitüntető figyelme miatt, de az kisember gyakorta úgy érezheti: a sztárokat még kevésbé kíméli a sors, mint az egyszerű „földi halandót”.

Tony Curtis például 2006-ban kis híján a másvilágra tette át székhelyét, mikor súlyos tüdőgyulladása keringése összeomlásával, valamint kómával keveredett. Az egész világ együtt vette a levegőt a nagy nevettetővel, miközben őt magát már pusztán a lélegeztető berendezés tartotta életben.

Curtis azonban, – talán saját hozzátartozóit és a rajongók millióit is meglepve – visszatért a halál torkából, s miután a kómából felkelve ismét megtanult segítség nélkül járni, idén tavasszal már saját lábán vonult be abba a budapesti galériába, ahol festményeit állították ki.

„Sosem hittem volna, hogy ilyesmi velem is megtörténhet, de egy este rosszul lettem, aztán két hónappal később ébredtem fel – mesélte kálváriájának kezdeteit a sármos színész.

„Amikor magamhoz tértem, és elmondták, min mentem keresztül, azt hittem, csak ugratnak. Sosem voltam beteg életemben, sosem adtam át magam a csüggedésnek, és a halálomat sem így képzeltem el. Pedig hosszú volt a visszavezető út, sokáig jártam terápiára, újratanítottak enni, járni, még lélegezni is. Egy időben úgy éreztem, a szívem sem verne tovább, ha nem kényszeríteném rá” – így Curtis arról a bizonyos „visszaútról”.

S hogy Tony Curtis gyógyulásában mi volt a csodafaktor? A színész szerint természetesen a nők, akik nem hagyták meghalni, s a legnehezebb percekben is mellette álltak. Tony Curtis életereje, küzdeni tudása minden ember számára példaértékkel bírhat, legyen milliók által félistenként tisztelt hollywoodi filmcsillag vagy akár a kedves eladó néni/bácsi a közeli kereskedésből.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását