2024. május 19. - Ivó, Milán

Miért tanúskodott hamisan Deutsch Tamás?

Az MSZP tudni szeretné, miért tanúskodott hamisan Deutsch Tamás a Zuschlag-ügyben.
2009. november 15. vasárnap 15:51 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője vasárnap a fideszes Répássy Róbert sajtótájékoztatójára reagálva hangsúlyozta: a Zuschlag-modell alapját képező kézi vezérléses pénzosztást a Fidesz találta ki, és Deutsch Tamás volt ifjúsági miniszter alkalmazta először.

Az MTI-nek nyilatkozó szóvivő szerint Deutsch Tamás minderről ráadásul hamisan tanúskodott az ügyészségen.

Nyakó István elmondta: ezek súlyos kérdések, amelyekre nem lehet megúszni a választ azzal, hogy alaptalanul rágalmaznak másokat.

Répássy Róbert Fidesz-frakcióigazgató vasárnap Budapesten közölte, hogy a Fidesz feltételezése szerint azért nem nevezte meg eddig az MSZP Mesterházy Attilát a párt miniszterelnök-jelöltjének, mert megvárják jövő heti, tanúkénti kihallgatását a Zuschlag-ügyben. Répássy Róbert úgy fogalmazott: az MSZP jelenlegi frakcióvezetőjének van miről beszélnie a Zuschlag-perben. A fideszes politikus sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Mesterházy Attilára nézve súlyosan terhelő állításokat tett az ifjúsági és sportminisztérium több korábbi alkalmazottja, elsősorban Ocsovai Tamás és Topolánszky Ákos egykori helyettes államtitkárok.

Fodor Endre tanácsvezető bíró október 19-én jelentette be, hogy a bíróság Gyurcsány Ferencet és Jánosi Györgyöt november 12-ére, Szilvásy Györgyöt és Benedek Andrást november 16-ára, Mesterházy Attilát és Keszthelyi Andrást pedig november 18-ára idézi be a Zuschlag-perben tanúkénti meghallgatásra.

Zuschlag János - aki az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja volt - 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Ügyében egy rutinellenőrzés után indult a nyomozás, amelynek eredményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot a számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több civil szervezet pályázatokon nyert támogatásainak felhasználása miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását