2024. május 17. - Paszkál

Férfias lemezt ígér a Kistehén

Tavasszal jelenik meg a Kistehén új lemeze, amelyről Kollár-Klemencz László, az együttes frontembere azt mondta, az eddigieknél sokkal férfiasabb, nyersebb és kevésbé engedékeny lesz.
2009. november 20. péntek 16:15 - HírExtra
"Az eddigi albumokat főleg az útkeresés, a meg nem állapodottság jellemezte, a tavasszal megjelenő lemezen már csak nyomokban lesz ott az eddigi naivitás. Ismét a válaszkeresés lesz a fő téma, de már nem a romantikus módon" - fogalmazott az énekes-gitáros. Hozzátette: a jövőbeni Kistehén-albumok valószínűleg kevésbé szerteágazóak lesznek.

Kollár-Klemencz László kitért arra, hogy az az együttes, amelyet a kis sárga rajzfilmfigura megjelenésekor, 2002-ben "romantikus gypsy zenekarként" ismert meg a közönség, már nem igazán létezik. Az együttes műfaji meghatározását azonban a zenekar vezetője sem tudta röviden szavakba önteni.

"A zenénkben megfogalmazhatatlanul sok stílus keveredik: ez egy nagyon alternatív zene, amely nyitott mindenre. Egy túlérzékeny szenzor, amire mindig minden hatással van" - fogalmazott.

A tavasszal megjelenő ötödik stúdióalbum címe P...ába az űrhajókkal! lesz. Az énekes hangsúlyozta: a címválasztás hátterében nem öncélú vulgarizmus áll; szerinte ez a bizonyos szó sokkal többet képes kifejezni, mint a szalonképesebb változatok és ez tükrözi legjobban az album milyenségét. A Kistehén az új lemezt bakelit formátumban is szeretné megjelentetni.

A zenekészítés ma már inkább misszió, a zeneletöltések miatt egyre kevesebb a kiadó és az üzlet, ahol a lemezeket árulni lehetne - mondta a zenekarvezető, aki irreálisnak tartja azt a helyzetet, hogy az interneten "van pénztár, de senki sem figyel, bemehetsz és elvihetsz bármit. Ez tönkreteszi a zeneipart".

Az együttes amerikai producerrel készítette Budapesten, New Yorkban és San Franciscóban az új anyag felvételeit. Szombaton a fővárosi Gödör Klubban néhány új dalt is bemutatnak a közönségnek.
Ezen a fellépésen nem lesz ott Farkas Róbert, a zenekar tangóharmonikás-gitárosa. A zenész nem lépett ki a Kistehénből, csupán a rendkívül népszerű Budapest Bár produkció nemrég megjelent második lemeze és az ehhez kapcsolódó turné miatt kevesebb ideje jut az együttesre. (A Budapest Bárban Kollár-Klemencz is énekel.)

A Kistehén ősszel második amerikai turnéjáról tért haza, ahol sok nemzetközi fesztiválon ők voltak a fő fellépő. Márciusban visszatérnek: Austinban a South by Southwest fesztiválon játszanak kiadók, a zeneiparban dolgozó szakemberek előtt is. Nyáron egy újabb, várhatóan három hetes turnéra indulnak az Egyesült Államokba, emellett fellépnek hazai és európai fesztiválokon is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását