2024. május 17. - Paszkál

Filmpark a Cinecitta emlékére

A film világának és a világhírű Cinecittában forgatott filmeknek állít emléket az a filmpark, amelyet 2011-ben adnak át Rómában.
2009. november 21. szombat 13:40 - HírExtra
A Cinecittá World lesz Olaszország első tematikus parkja, amelyet a "hetedik művészetnek" ajánlanak. A tervek szerint a készülő létesítmény a világ nagy szórakoztatóparkjaival is felveszi majd a versenyt. A park a Castel Romano területéből 150 hektárt ölel fel, az 500 millió eurós beruházás 2500 embernek biztosít munkalehetőséget.

A park kialakításával az Aviátor és a Sweeney Todd - A Fleet street démoni borbélya című filmek Oscar-díjas díszlettervezőjét, Dante Ferrettit bízták meg. A Cinecittá World felidézi majd a Tevere-menti Hollywoodot vagy másik nevén a la Dolce Vitát, ahogy a filmes szakma Rómát hívta az ötvenes években.

Igazi filmklasszikusok - mint a Ben Hur, a Quo Vadis vagy éppen a Kleopátra - kelnek új életre, a nemzetközi produkciók mellett az olasz remekművek is helyet kapnak a parkban.
A római városvezetés évente négymillió látogatóval számol. A park elkészültét többek közt Aurelio de Laurentiis producer, Diego Della Valle iparmágnás és az egyik nagy biztosítótársaság támogatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását