2024. június 2. - Kármen, Anita

Kilakoltatástól mentettek meg családokat

Az országban elsők között sietett a lakosság segítségére a Borsod megyei Berente önkormányzata; hat, önhibáján kívül bajba jutott családon segített kedvezményes hitelfelvétellel és ezáltal megmentette őket a kilakoltatástól - írta csütörtöki számában az Észak-Magyarország.
2009. november 26. csütörtök 09:29 - HírExtra
A Magyar Fejlesztési Bank finanszírozza a B-lakás hitelprogramot, ennek a tovább folyósítója egy másik pénzintézet, velük kötöttünk szerződést hat berentei lakás megvásárlására - közölte

a napilappal Juhász József polgármester, hozzátéve, a pénzintézet 95 százalékban nyújt hitelt kedvezményes, 3,5 százalékos kamattal, az önkormányzat még 5 százalék önerőt tesz hozzá.

A hat lakást Berente önkormányzata megvásárolja, mert öt lakás korábbi tulajdonosai képtelenek voltak fizetni adósságaikat a magas kamatok miatt. Elmaradásaikat az önkormányzat rendezi egy összegben, egy lakást pedig egy háromgyermekes fiatal házaspár kaphat meg, mert ők sem kaptak semmilyen hitelt - mondta a polgármester.

Berente az országban az elsők között szerepel azáltal, hogy hitelt vett fel lakosaink támogatására, összesen 20 millió forintnyi kölcsönt vállaltak, plusz az önrészt - olvasható a napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását