2024. május 18. - Erik, Alexandra

"Veszélyes a költségvetés"

A Fidesz szerint nagyon veszélyes a jövő évi költségvetés, amely, ha a szocialista és szabad demokrata képviselők szavazataival elfogadják, beláthatatlan következményekkel járhat az ország számára. Erről Cser-Palkovics András csütörtökön Székesfehérváron beszélt.
2009. november 26. csütörtök 16:03 - HírExtra
A Fideszes országgyűlési képviselő újságíróknak elmondta: a tervezett büdzsé Székesfehérvár önkormányzatától csak normatívákban 700-800 millió forintot von el.
Az idei áfa- és jövedékiadó-emeléssel együtt, ami egyébként félév alatt 400 millió forint többletkiadást jelentett a város intézményeinek, jövőre 1,5 milliárd forinttal gazdálkodhat kevesebből az ideihez képest Fejér megye székhelyének önkormányzata - tette hozzá a politikus.

Elmondta: Gógl Árpád (Fidesz) képviselővel közösen több módosító indítványt nyújtott be a költségvetéshez, de a parlament valamennyit elutasította a megye és a város szocialista és liberális képviselőinek nem szavazatával.

A módosító indítványok mindegyike meglevő problémára jelentett volna megoldást, vagy a szocialista országgyűlési képviselők választási ígéreteinek megvalósítását eredményezte volna - mondta.

Példaként említette a Gáz utcai sportcsarnok városi rendezvénycsarnokká való alakítását, amihez 400 millió forintra lett volna szükség, továbbá a városi tűzoltóság épületének rendbetételét, amire 50 millió forint költségvetési támogatást kértek.

Felhívta a figyelmet a Fekete Sas kulturális központ létrehozásának ügyére is, amelynek eredményeként nem csak új közösségi teret kapott volna a város, hanem egy meglevő, lerobbant műemléképület hasznosítása és önkormányzati tulajdonban maradása is megoldódhatott volna 400 millió forintból.

Nem kapta meg a parlamenti támogatást a városi szolgáltató központ létrehozása sem, pedig megvalósításával egy helyen lehetett volna elérni valamennyi ügyintézéssel kapcsolatos önkormányzati szolgáltatást. Az indítványok mellett a forrást is megjelölték - tette hozzá.

Vargha Tamás, a megye 2-es választókerületének fideszes elnöke Gógl Árpáddal közösen a Székesfehérvárt nyugati irányból elkerülő út és a seregélyesi mezőgazdasági szakiskola bővítését, az úrhidai leágazó, illetve a csőszi bekötőút megépítését, valamint a soponyai turistaközpont kialakítását indítványozta eredménytelenül - hangzott el.

Cser- Palkovics András szerint ha Bajnai Gordon miniszterelnök nem csak beszélt volna arról, hogy az uniós forrásokkal kapcsolatban a látványberuházásokról az érdemi beruházásokra való átcsoportosításra ad lehetőséget az önkormányzatoknak, "itt lett volna a lehetőség".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását