2024. június 2. - Kármen, Anita

Bajnai pert nyert a Magyar Nemzettel szemben

Helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság korábban hozott ítéletét, amely szerint a Magyar Nemzet című napilap egy 2009. június 3-i cikkében több esetben is valótlanságot állított Bajnai Gordon miniszterelnökkel kapcsolatban. Az ítélet jogerős - tájékoztatta az MTI-t pénteken, közleményben a kormányszóvivő.
2009. november 27. péntek 15:10 - HírExtra
Szollár Domokos azt írja: a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön megerősítette: Bajnai Gordon nem egy ismeretlen tulajdonosi körű offshore cég igazgatója volt, és igazolhatóan befizette 2003. és 2006. között a társaságból származó osztalék után a magyarországi osztalékadót.
A bíróság most jogerőre emelkedő ítélete helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet kiadóját a lap Bajnai Gordonnal kapcsolatos valótlan állításaiért - tudatta a szóvivő.

A közlemény szerint a bíróság jogerős döntése értelmében a Magyar Nemzet 2009. június 3-i számában valótlanul állította, hogy Bajnai Gordon ismeretlen tulajdonosi körű, ciprusi bejegyzésű offshore társaság igazgatója lett volna, a ciprusi cég nyilvántartásból a tulajdonosok személye megállapítható.

A lap - folytatta - olyan hamis látszatot keltett, hogy Bajnai Gordon a WEMS Ltd. résztulajdonosaként az onnan származó osztalék-jövedelme után nem fizetett adót, a valóságban az osztalékok után 54.358.000 forintot fizetett meg adóként az APEH részére.

A miniszterelnök jogi képviselője útján akkor fordult a bírósághoz, amikor személyéről sorozatosan jelentek meg hamis és félrevezető információk a napilapban ez év első felében. Legutóbb november 19-én nyert helyreigazítási pert Bajnai Gordon jogerősen a Magyar Nemzet egyik nem megalapozott állításokat közlő cikke kapcsán - emlékeztetett Szollár Domokos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását