2024. május 19. - Ivó, Milán

Fidesz: Szili tegyen is a hitelességért

A Fidesz szerint Szili Katalin volt házelnök akkor lesz hiteles, ha a "sok kritikus szöveg" után tettekkel bizonyítja, hogy képes szembenézni az MSZP hibáival - reagált a legnagyobb ellenzéki párt a volt országgyűlési elnök által alapított mozgalom budapesti rendezvényén vasárnap elmondottakra.
2009. november 29. vasárnap 19:32 - HírExtra
Cser-Palkovics András helyettes szóvivő közleménye szerint a szembenézés kezdeti lépése lehetne, ha hétfőn Szili Katalin nem szavazná meg a "brutális megszorításokat tartalmazó költségvetést".

A volt házelnök az általa alapított Szövetség a Jövőért Mozgalom budapesti alakuló rendezvényén többi között azt mondta: mozgalma a baloldali gondolkodásnak szeretne közösségi tereket építeni, amelyekkel segítheti a politikai baloldal megerősödését is.
Szili Katalin hangsúlyozta: a hitelesség visszaszerzésének feltétele, hogy az MSZP szembenézzen a hibáival. Ezek közé sorolta, hogy a gazdasági válság előtt hosszú ideig a neoliberális gazdaságpolitikát állították be baloldali politikának, rosszul döntöttek a kettős állampolgárságról szóló népszavazásnál és azt, hogy kiüresedtek a párt demokratikus fórumai.

A szocialista politikus szerint hiba volt Gyurcsány Ferenc volt pártelnök-miniszterelnök őszödi beszéde is, "de nem a hazugság beismerése, hanem maga a hazugság".
Hangsúlyozta: azzal, hogy szembenéznek a hibákkal, le is zárhatják ezeket és "a tévútról az igazság útjára léphetnek".

Szili Katalin elsődleges feladatnak tartja a baloldal hitelességének visszaállítását, a társadalmi támogatottság növelését, valamint a jövő feladatainak meghatározását, amit - mint mondta - értékelvű politizálás mentén lehet megtenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását