2024. május 17. - Paszkál

Jön az ádvent, jönnek a tüzek

A ma kezdődő adventi időszak kapcsán a tűzoltók a nyílt láng és az elektromos árammal működő díszek használatára vonatkozó biztonsági szabályokra hívták fel a figyelmet.
2009. november 29. vasárnap 06:58 - HírExtra
A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője az MTI-nek nyilatkozva a gyertyagyújtással összefüggő tűzesetek megelőzésének fontosságát hangsúlyozta, figyelmeztetve arra, hogy a felügyelet nélkül, lánggal égő gyertyával díszített adventi koszorú irodában vagy lakásban könnyen tüzet okozhat.

Dobson Tibor annak kapcsán, hogy a keresztény hagyományok szerint most vasárnap gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját, kiemelte: komoly tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha valaki csak pár percre távozik a helyiségből, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a téli időszakban fokozottan vigyázzanak a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyják azt felügyelet nélkül.

Mint mondta, a téli szünetben felügyelet nélkül hagyott, otthon tartózkodó gyerekek elől el kell zárni a tűzgyújtásra alkalmas eszközöket, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy nem kellő körültekintéssel akarnak csillagszórót vagy gyertyát gyújtani, és ennek súlyos következményei lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását