2024. május 12. - Pongrác

Sokkoló tanulmány a cukorbetegségről

"Ha nem változtatjuk meg étkezési szokásainkat, és nem találunk hatásosabb és olcsóbb megelőzési formákat, számtalan problémával találjuk szemben magunkat" - áll a Chicagói Egyetem tanulmányában.
2009. november 29. vasárnap 18:00 - HírExtra
Megduplázódik a cukorbetegek száma a következő 25 évben az Egyesült Államokban. A Chicagói Egyetem tanulmánya szerint a betegek kezelésére fordított összeg ezalatt a háromszorosára nő majd.

"Ha nem változtatjuk meg étkezési szokásainkat, és nem találunk hatásosabb és olcsóbb megelőzési, valamint kezelési formákat, számtalan problémával találjuk szemben magunkat" - áll a Chicagói Egyetem tanulmányában. Az előrejelzések szerint a cukorbetegek száma a jelenlegi 23,7 millióról 44,2 millióra nő 2034-re. Ezzel együtt a kezelésekre fordított összeg 113 milliárd dollárról, 336 milliárdra emelkedik.

A szakemberek azért kongatták meg a vészharangot, mert egy 1991-ben készült kutatás még azt jósolta, hogy 2030-ra 11,6 millió cukorbeteg lesz, noha a jelzett dátum előtt csaknem 20 évvel már kétszer ennyi a diabéteszes. A tanulmány készítői rámutattak, hogy a betegek számának rohamos növekedése együtt jár az elhízás terjedésével.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását