2024. május 14. - Bonifác

Visszavettek 500 millió forintot

Az előző héten megszavazott 1 milliárd forinttal ellentétben jövőre 500 millió forint jut az M60-as autópálya tervezésére, az átcsoportosítással az M44-es, Kecskemétet Békéscsabával összekötő autópálya előkészítésére pedig 3 milliárd forint jut.
2009. november 30. hétfő 20:35 - HírExtra
Az Országgyűlés hétfőn megszavazta azt a szocialista, a 2010-es költségvetéshez benyújtott zárószavazás előtti módosító indítványt, amely újrarendezte a múlt hétfői MSZP-s kiszavazást.

A képviselők 222 igen, 152 nem szavazattal, és 5 tartózkodással döntöttek az autópálya-támogatásokról.

A parlament múlt hétfőn a kormány ellenében csoportosított át 1 milliárd forintot az M60-as autópálya Pécs és Szentdénes közötti szakaszának előkészítési munkálatainak befejezésére. A módosítás indoklása szerint az M60-as autópálya 2010 tavaszára elkészül Pécsig, de ezzel nem lesz megoldva a tranzitforgalom átvezetése. Az átcsoportosítás megteremti a lehetőségét az új útszakasz előkészítésének folytatására, a területszerzés 2010-es megvalósítására, amely a beruházás 2011-es megkezdését biztosíthatja.

A honatyák az előző héten 182 igen, 180 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el a baranyai útfejlesztésről szóló gazdasági bizottság módosító indítványát: a 21 szocialista képviselő mellett igennel voksolt a Fidesz, a KDNP és 11 független képviselő, nemmel szavazott 161 MSZP-s, 18 SZDSZ-es és egy független képviselő; szavazategyenlőség miatt az elnöklő Lezsák Sándor igen voksa volt a döntő.

Az igennel szavazó szocialista képviselők között volt Szili Katalin és Gyurcsány Ferenc is. A kiszavazásért egyelőre nem kaptak büntetést a frakciótagok.

A hétfőn elfogadott jövő évi költségvetésbe végül visszakerült az M44-es autópályára vonatkozó eredeti, 3 milliárd forintos támogatás, míg az M60-as tervezésére 500 millió forint maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását