2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Feloszlatták az MDF öt budapesti alapszervezetét

Az MDF Országos Választmányának Elnöksége a párt öt budapesti alapszervezetének feloszlatásáról hozott határozatot - értesült az MTI szerdán.
2009. december 2. szerda 17:23 - HírExtra
Az MTI úgy tudja, a döntés a budapesti szervezetek körében nagy felháborodást váltott ki, és az eset miatt az MDF Budapesti Választmányának rendkívüli ülését is összehívták szerdára.
Az MTI birtokába került Lévai Zoltánnak, az MDF budapesti elnökének levele, melyben azt írja: a budapesti alapszervezetek feloszlatása az alapszabály értelmében csak a budapesti választmány javaslatára történhet. Szerinte azonban a Budapesti Választmány ilyen határozatot nem hozott.

A feloszlatás folyamatában az utolsó döntési jogkör az Országos Választmányé. Az Országos Választmány kizárólagos jogköre a szervezetek feloszlatása, ilyenről azonban nem tárgyalt - tette hozzá.

Mint írja, a budapesti öt szervezet, a XII., a XV., a XVI., a XXII., valamint a XXIII. kerület feloszlatásáról szóló döntés három fontos testület a Budapesti Választmány, az Országos Elnökség, Országos Választmány megkerülésével született.

"A jogszerűtlenség szempontján túl fontos kiemelni, hogy a 2010-es országgyűlési választásokra készülve minden ilyen jellegű, kívülről jövő beavatkozás a belső bizalmat és a közös együttműködést gyengíti, és veszélyezteti az eredményes választási szereplést, melyben Budapest kiemelt szerepet játszik. Tekintettel az elmúlt időszakban a budapesti MDF életében bekövetkezett újrakezdésre, szakmai munkára és nyugalomra, a budapesti szervezetek feloszlatása nem indokolt, nem elfogadható, különösen akkor nem, ha ez a párton belüli befolyásszerzés eszköze" - írja a levélben.
Az MTI kereste Lévai Zoltánt és Dávid Ibolya MDF-elnököt is, de szerda kora délutánig nem tudta őket elérni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását