2024. május 10. - Ármin, Pálma

Bátorítóak a szövetségesek eddigi csapatfelajánlásai

Bátorítónak nevezte az amerikai külügyminiszter a szövetségesek eddigi csapatfelajánlásait, amelyeket annak nyomán tettek, hogy az Egyesült Államok bejelentette: 30 ezer fővel növeli katonáinak számát Afganisztánban.
2009. december 4. péntek 10:49 - HírExtra
Hillary Clinton péntek hajnalban érkezett Brüsszelbe, hogy részt vegyen a csütörtökön kezdődött NATO-külügyminiszteri értekezlet második napján. A pénteki ülésnapon az atlanti szövetséghez tartozó államok azoknak az országoknak a képviselőivel közösen vitatják meg az afganisztáni teendőket, amelyek nem tagjai a NATO-nak, de részt vesznek a NATO vezette afganisztáni nemzetközi erőben, az ISAF-ban.

Brüsszeli érkezési nyilatkozatában Clinton azt mondta, hogy a következő napokban további csapatfelajánlásokra számít a szövetségesek részéről.

Barack Obama amerikai elnök stratégiájának az a lényege, hogy az újabb katonák Afganisztánba küldésével párhuzamosan fel kell gyorsítani az afgán erők kiképzését és felkészítését a tálib lázadók elleni önálló harcra. Az Egyesült Államok 2011-től szeretné megkezdeni erőinek kivonását a közép-ázsiai országból.

A NATO-országok külügyminiszterei pénteken Brüsszelben külön találkoznak Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is. Diplomaták előzetes jelzése szerint három dokumentumot írhatnak alá. Az egyik a globális biztonság elleni fenyegetések közös értékeléséről, a második a NATO-orosz együttműködés 2010-es terveiről, a harmadik a NATO-Oroszország Tanács intézményének jövőjéről szól
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását