2024. június 2. - Kármen, Anita

H1N1: száz fölött a halottak száma

Franciaországban 111-re emelkedett az H1N1-vírus halálos áldozatainak száma, miután a héten 19-en vesztették életüket az új típusú influenza miatt.
2009. december 5. szombat 08:52 - HírExtra
A francia egészségügyi intézet (INVS) pénteki közleménye szerint eddig 567 súlyos megbetegedés történt, közülük 155 személyt jelenleg is intenzív osztályon ápolnak. A súlyos esetek közül 86-ot december 1. után regisztráltak. A francia kormány múlt szombaton úgy döntött, hogy mozgósítja a hadsereg egészségügyi dolgozóit. A kezdeti mérsékelt érdeklődés után ugyanis a múlt héten megrohamozták a franciák az új típusú influenza elleni védőoltást kínáló központokat, ahol a várakozási idő gyakran több óra.

Szervezettségi okokra hivatkozva a háziorvosok továbbra sem adhatják be a védőoltást.

A francia egészségügy miniszter üdvözölte, hogy egy hét alatt 750 ezerről duplájára nőtt a beoltottak száma. Míg november közepén naponta alig 12 ezren kérték az ingyenes vakcinát, addig a héten napi 180 ezerre nőtt a számuk.

A 65 millió lakosú országban eddig 4 millióan estek át az új típusú influenzán. A miniszter azt reméli, hogy amennyiben naponta 250-300 ezren keresik föl az oltóközpontokat, február végéig 30 millióan lesznek beoltva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását