2024. június 1. - Tünde

MSZP: a Fidesz megpróbálja szétverni az Út a munkához programot

Gúr Nándor szocialista politikus szerint a Fidesz az elmúlt húsz év legjobb kezdeményezését, az Út a munkához programot próbálja a szétverni.
2009. december 6. vasárnap 15:55 - HírExtra
Az MSZP-s politikus erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy Czomba Sándor (Fidesz) vasárnapi sajtótájékoztatóján az Út a munkához programot jelenlegi formájában fenntarthatatlannak nevezte.

Gúr Nándor hangsúlyozta: a program az idén körülbelül 150 ezer embernek ad munkalehetőséget. Mint mondta, a program egyik célja az, hogy minél szélesebb körben, lehetőség szerint hasznos és értékteremtő munkavégzésre ösztönözzék az embereket, olyan munkára, amellyel hozzájárulnak a közjóhoz. Véleménye szerint a munkára ösztönzés az önkormányzatok együttműködését is igényli.

Az Út a munkához program másik célja az, hogy morálisan új helyzetet teremtsenek. A gyerekekre jó hatással van, ha látják, hogy a szüleik dolgoznak - jegyezte meg ezzel összefüggésben.

A szocialista politikus felhívta Czomba Sándor figyelmét arra, hogy az elmúlt másfél év szorító pénzügyi körülmények között zajlik, s az idei év kivételével az ezt megelőző hét évben, bármelyik esztendőt tekintjük, a foglalkoztatottak száma magasabb volt, mint 1998 és 2002 között. Még akkor is, ha a legjobb foglalkoztatási adatokat nézik - tette hozzá.

Kiemelte, arra törekednek, hogy még a válság időszakában is a lehető legtöbb munkahelyet őrizzék meg, erre mintegy 50 milliárd forintot fordított a kormány. Emlékeztetett arra: több mint 80 ezer ember munkahelyét őriztek meg, s a kormány döntései erősítik a munka becsületét. Példaként említette a járulék és az szja csökkentését, valamint az egészségügyi hozzájárulást megszüntetését.

Gúr Nándor szólt arról is, hogy míg Európában az elmúlt egy évben több mint ötmillió ember vesztette el az állását és az európai foglalkoztatottsági létszámhoz viszonyítva ez az állásvesztés mintegy 3,5 százalékos, Magyarországon ez a szám nem éri el a 3 százalékot. Ebből az tűnik ki, hogy bár nehéz a helyzetünk, sok a problémánk, de a magyar kormány jól kezeli a válságot és mindent megtesz a feszültség csökkentése érdekében - szögezte le a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását