2024. június 2. - Kármen, Anita

Az MSZP elemelkedett a mélypontról

Novemberben a szocialisták elemelkedtek a mélypontról, most december elején valamelyest tovább javult a helyzetük az Ipsos felmérése szerint; jelenleg a választókorú népesség 14 százaléka támogatja őket - közölte csütörtöki számában a Népszabadság.
2009. december 10. csütörtök 08:12 - HírExtra
A felmérés adatai szerint utoljára tavasszal állt ennyire jól az MSZP, de még mindig jelentős a lemaradása a Fidesz mögött. Az elmúlt fél évben az ellenzéki párt támogatottsága állandósult, a lakosság 35 százalékára számíthat.

A biztos pártválasztók körében az októberi 65-17-es Fidesz-MSZP arány mostanra 63-21-re módosult. A szocialisták elszántsága nem túl erős - állapítja meg a kutatás. A szimpatizánsainak csak 57 százaléka egészen biztos abban, hogy a jövő évi választáson is erre a pártra szavaz. A Fidesz szavazói körében viszont óriási az elszántság, 97 százalékuk jelenti ki, hogy megnyerik a választást - tették hozzá.

A többi párt tábora változatlan, a Jobbikot a választásra jogosultak 5 százaléka támogatja, az MDF, az SZDSZ, és az LMP 1-1 százalékon áll.

A felmérés során 1.500 főt kérdeztek meg, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik. A kutatást 2009. december 1-7. között végezték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását