2024. május 29. - Magdolna

Kisfiúra dőlt a futballkapu - a büfés, az üzemeltető és a főmérnök a felelős

A rendőrség most elkészült vádjavaslata szerint három embert terhel felelősség annak az 5 éves kisfiúnak a haláláért, akire még a nyáron rádőlt egy futballkapu a csornai termálfürdő területén.
2009. december 11. péntek 12:12 - HírExtra
A Győr-Moson-Sopron megyei kisvárosban élő öt éves kisfiú Pünkösdkor az apjával együtt focizott a város egyik sportpályáján, amikor rádőlt a 120 x 60 centis méretű futballkapu. A gyerek olyan szerencsétlenül esett a földre, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, ezért az édesapja azonnal kórházba szállította. Pár nappal később, a szövődményként fellépő oxigénhiányos állapot okozta sérülés következtében a gyermek a kórházban meghalt.

A városi kapitányságtól ezt követően a megyei főkapitányság vette át az ügyet, foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanújával folytattak nyomozást. A rendőrség ezen a héten lezárta a fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást, s a vádjavaslatot megküldte a Győri Városi Ügyészségnek. A munkavédelmi szakértő véleményére alapozott vádjavaslat szerint a gyermek halálát a kapu szabályszerű rögzítésének hiánya okozta.

A megfelelő rögzítés elmulasztásáért felelősség terheli a fürdőt üzemeltető kft. 68 éves vezetőjét és 54 éves főmérnökét. Mint üzemeltetők abban hibáztak, hogy nem fordítottak kellő figyelmet a fürdő területén lévő eszközök állapotának folyamatos ellenőrzésére és nem intézkedtek a vasvázas kapu rögzítésére. A fürdő területén működő büféé vezetője pedig annyiban felelős, hogy pár nappal korábban a futballkaput a füves területről a homokos részre vitte, és ott rögzítetlenül hagyta. Az ügyben foglalkozáskörében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folyt az eljárás.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását