2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ma öt településen tartanak időközi választást

Időközi önkormányzati választást tartanak ma öt településen: Nádasdladányban és Tiszaalpáron polgármestert, míg Hejőszalontán, Mezőlakon és Vérteskethelyen képviselő-testületet is választanak.
2009. december 13. vasárnap 09:23 - HírExtra
Nádasdladányban egyetlen jelölt, a község eddigi vezetője indul a polgármesteri tisztségért. A 2006-ban megválasztott Varga Tünde (független) tisztsége júniusban amiatt szűnt meg, mert a bíróság egy becsületsértési ügy miatt a polgármestert elmarasztalta. Miután a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, Varga Tünde indulhat az időközi választáson. A községben 1475 helyi lakos járulhat ma az urnákhoz.

Tiszaalpáron azért kell polgármestert választani, mert a Bács-Kiskun megyei település korábbi vezetője, Bodor Ferenc szeptemberben balesetet szenvedett, majd a kórházban meghalt. A helyi választási bizottság nyolc jelöltet vett nyilvántartásba: egy jelölt a Fidesz képviseletében indul, a további hét függetlenként.

Hejőszalontán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak ma, miután a képviselő-testület korábban feloszlatta magát. A polgármesteri posztért két független jelölt indul: Anderkó József korábbi polgármester és Németh Ferenc alpolgármester. A hét képviselő-testületi tagot 17 jelölt közül választhatja ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település 552, választásra jogosult lakója.

A Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen szintén feloszlatta magát a képviselő-testület, ezért a helyieknek polgármestert és képviselőket is kell választaniuk. A polgármesteri posztért Petkovics Gyula volt településvezető, valamint Tóth János és Hajnal József egykori alpolgármester indul. A tíz képviselőjelölt közül négy tagja volt az előző testületnek. A településen mintegy 470 lakos élhet választási jogával.

A Veszprém megyei Mezőlakon szintén azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület szeptemberben a feloszlatása mellett döntött. A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul, a hét képviselői helyre pedig 22-en - valamennyien függetlenek - pályáznak. A névjegyzéken 831 választópolgár szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vidraölő
2009. december 14. 10:04
Talán, többen tudunk visszaemlékezni, mikor a Fidesz, arról "papolt", hogy a szérum, nincs le ellenőrizve, s így a kormány a MAGYAR emberek egészségével játszik. Miután a WHO, bejelentette, hogy a Magyar oltóanyag Európában legjobb akkor ( a SVÉDEK is vásárolták meg )már az oltóanyagot,gyátó cég tulajdonosi hátterét kezdte bírálni, egésszen addíg míg az EÜ, miníszter, nem bízonyította be, hogy a Fidesz, 2001 ben 15!!! évre kötött szerződést a ma bírált céggel, a tulajdonosi hátterével egyetemben!
Ma már az oltóanyag árával nincs kibékűlve az ellenzék. Ők voltak azok, akik folyton az oltás ellen agítáltak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását